Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Αναστάσιο

Αρχικά θα συναντηθεί με στελέχη της ελληνικής εθνικής μειονότητας

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί σήμερα ο Νίκος Δένδιας στην Αλβανία και στέλνει μήνυμα για την επίλυση διμερών διαφορών με βάση το διεθνές δίκαιο. / βίντεο από μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star 

Στην Αλβανία μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα 23 Μαΐου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα συναντηθεί αρχικά με στελέχη της ελληνικής εθνικής μειονότητας από τη Χειμάρρα και στη συνέχεια με τον αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Καρφιά» Δένδια σε Τουρκία: Να αναγνωρίσουν τις μελανές σελίδες τους

Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί κατ' ιδίαν με την υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας Όλτα Χάκα (Olta Xhaçka) και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Κοινές δηλώσεις στον Τύπο θα γίνουν περί ώρα 12:00 (τοπική ώρα).

Ο Νίκος Δένδιας θα ταξιδέψει σήμερα στην Αλβανία όπου θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο

Δένδιας από Ολλανδία: Στη Χάγη η επιστολή για εγκλήματα πολέμου σε Ουκρανία

Κατόπιν ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα (Edi Rama). Θα πραγματοποιηθεί κατ' ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα λάβει χώρα γεύμα εργασίας.

Δένδιας στο Star: Δε θα αφήσουμε μια Τουρκία που απειλεί να πάρει F- 16   

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην πορεία των ελληνοαλβανικών σχέσεων σε όλους τους τομείς, στην προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), στις εξελίξεις στην Ουκρανία μετά από τη ρωσική εισβολή, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top