Tiger Meet: Η ΝΑΤΟϊκή άσκηση και η μασκότ – τίγρης που έγινε… viral

«Πάρτι» στο twitter - Γιατί την ανέβασε σε facebook το γαλλικό υπ. Άμυνας

Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει η φωτογραφίας ενός στρατιωτικού με στολή τίγρη να στέκεται δίπλα σε αξιωματικούς στην 116η Πτέρυγα Μάχης / Αεροπορική Βάση στον Άραξο.

Ο άνδρας – ντυμένος τίγρη στέκεται ανάμεσα σε αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της Ελλάδας και άλλων χωρών, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης στο πλαίσιο της Πολυεθνικής Αεροπορικής Άσκησης Μεσαίας Κλίμακας «Tiger Meet» του ΝΑΤΟ.

Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «TIGER MEET» πάνω από την Ακρόπολη

Tiger Meet 2022: Άσκηση του ΝΑΤΟ

Ο άνδρας – ντυμένος τίγρη στέκεται ανάμεσα σε αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της Ελλάδας και άλλων χωρών / Πηγή φωτογραφίας: facebook/ γαλλικό υπουργείο Άμυνας

Πολλοί αναρωτήθηκαν, βλέποντας την εικόνας στο διαδίκτυο, εάν πρόκειται για photoshop, καθώς – ομολογουμένως – δεν είναι μια εικόνα στην οποία είμαστε συνηθισμένοι σε ασκήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Φινλανδία ζήτησε και επισήμως την ένταξή της στο ΝΑΤΟ 

Tiger Meet

Oι μασκότ σε ανάλογες ασκήσεις αποτελούν παράδοση για τις δυνάμεις ξένων χωρών / Πηγή φωτογραφίας: facebook/ γαλλικό υπουργείο Άμυνας

Η φωτογραφία αναρτήθηκε στον λογαριασμό του υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας στο facebook. Ο άντρας, που έχει ντυθεί τίγρη, δεν είναι στρατιωτικός, ενώ οι μασκότ σε ανάλογες ασκήσεις αποτελούν παράδοση για τις δυνάμεις ξένων χωρών και εν προκειμένω της γαλλικής παράδοσης.

Μάλιστα, η «τίγρης» κάνει την εμφάνισή της κάθε χρόνο στην εν λόγω άσκηση, όπως έγινε και πέρσι στην Πορτογαλία.

Νίκος Δένδιας: Καλοδεχούμενες Φινλανδία και Σουηδία στο ΝΑΤΟ

Πολλοί ίσως παρατηρήσουν ότι οι Γάλλοι πιλότοι φορούσαν και στολές με «σκισίματα» ή και φουλάρια στα χρώματα της τίγρης. 

Tiger Meet 2022

Πολλοί ίσως παρατηρήσουν ότι οι Γάλλοι πιλότοι φορούσαν και στολές με «σκισίματα» ή και φουλάρια στα χρώματα της τίγρης / Πηγή φωτογραφίας: facebook/ γαλλικό υπουργείο Άμυνας

Όπως λένε στελέχη της Πολιτικής Αεροπορίας, απλά δείχνει ότι έχουν χιούμορ και αυτοτρολάρονται, κάνοντας μια από τις δυσκολότερες υπηρεσίες στον χώρο της Άμυνας.

Tiger Meet 2018

Ο τίγρης της ΝΑΤΟϊκής άσκησης Tiger Meet το 2018 στην Πολωνία / Πηγή φωτογραφίας: facebook

Η ΝΑΤΟϊκή άσκηση, η οποία ξεκίνησε στις 9 Μαΐου, θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 20 Μαΐου. Συμμετέχουν σε αυτήν πολεμικές μοίρες του ΝΑΤΟ που έχουν στο έμβλημά τους τον τίγρη.

Η άσκηση Tiger Meet

Η ΝΑΤΟϊκή άσκηση, η οποία ξεκίνησε στις 9 Μαΐου, θα ολοκληρωθεί θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 20 Μαΐου / Πηγή φωτογραφίας: facebook/ γαλλικό υπουργείο Άμυνας

Σκοπός της είναι να παρέχει υψηλής ποιότητας επιχειρησιακή εκπαίδευση υπό το πνεύμα «Εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις» βελτιώνοντας τις δεξιότητες και τη συνεργασία των μελών στη διεξαγωγή σύνθετων επιχειρήσεων.

Άσκηση Tiger Meet

Η άσκηση Tiger Meet αποτελεί άσκηση υψηλού δείκτη δυσκολίας και γι΄αυτό περιλαμβάνεται στον πολυετή προγραμματισμό του ΝΑΤΟ / Πηγή φωτογραφίας: facebook/ γαλλικό υπουργείο Άμυνας

Αποτελεί άσκηση υψηλού δείκτη δυσκολίας και γι΄αυτό περιλαμβάνεται στον πολυετή προγραμματισμό του ΝΑΤΟ.

«Πάρτι» στο twitter για τον τίγρη της άσκησης του ΝΑΤΟ

Οι χρήστες του twitter έχουν δείξει ότι δεν αφήνουν ευκαιρία χαμένη για χαβαλέ και η μασκότ της ΝΑΤΟϊκής άσκησης δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top