Μητσοτάκης: Στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός

Η ατζέντα του πρωθυπουργού στις συνομιλίες στον Λευκό Οίκο

Στην Ουάσιγκτον έφτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την κρίσιμη αυριανή συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν. 

Μητσοτάκης: Τη Δευτέρα το κρίσιμο ραντεβού με Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Star στον Λευκό Οίκο, Δημήτρη Σουλτογιάννη, ο πρωθυπουργός θα κατευθυνθεί προς το Μπλέρ Χάουζ, την επίσημη κατοικία δίπλα στον Λευκό Οίκο όπου καταλύουν όλοι οι ηγέτες κρατών και υψηλοί προσκεκλημένοι του Αμερικανού προέδρου. 

Είναι σαφές ότι η Αμερικανική πλευρά υποδέχεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως έναν στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο. Είναι μια συνάντηση, η οποία θα βάλει στο κάδρο σημαντικά ζητήματα όπως για παράδειγμα τον ρόλο της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη με τις Ηνωμένες Πολιτείες να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το πρότζεκτ της Αλεξανδρούπολης, την Τουρκική παραβατικότητα την οποία θα θέσει επί τάπητος ο πρωθυπουργός αλλά και την συνεργασία των δύο χωρών αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ανέφεραν ότι η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια του Κογκρέσου, την Τρίτη, είναι το πιο ηχηρό μήνυμα που μπορεί να στείλει η Ουάσιγκτον στην Άγκυρα.

Μάλιστα, έλεγαν χαρακτηριστικά ότι το ακροατήριο του πρωθυπουργού, την Τρίτη, είναι αυτοί που εν τέλη θα αποφασίσουν αν η Τουρκία θα λάβει Αμερικανικά μαχητικά.  

Η ατζέντα του πρωθυπουργού στις συνομιλίες στον Λευκό Οίκο:

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top