12 χρόνια από την τραγωδία στη Marfin: Στο μνημείο η Σακελλαροπούλου

Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την 5η Μαΐου 2010 και της τραγωδία της Marfin, όταν τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο, την ώρα που χιλιάδες διαδήλωναν έξω από τη Βουλή για τα μέτρα του πρώτου μνημονίου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Marfin, αποθέτοντας λίγα λουλούδια στο σημείο όπου έχασαν άδικα τη ζωή τους, θύματα τυφλού φανατισμού και ιδεολογικής βίας, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Σακελλαροπούλου Marfin

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, άφησε λίγα λουλούδια στο μνημείο των θυμάτων της τραγωδίας στη Marfin Bank το 2010 / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Marfin: 12 χρόνια μετά την τραγωδία στη Σταδίου που συγκλόνισε τη χώρα

«12 χρόνια από την εγκληματική ενέργεια του εμπρησμού της Marfin. Δεν ξεχνάμε τις 4 ζωές που χάθηκαν», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή του στο twitter.

«12 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία της Μαρφίν. Ένα έγκλημα που δεν πρέπει να αφήσουμε να ξεχαστεί και οι ένοχοι να μείνουν ατιμώρητοι. Το οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων και στους συγγενείς τους που αναζητούν ακόμη δικαίωση» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε ανάρτησή του στο twitter.

«Το αγέννητο παιδί της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου θα ήταν σήμερα 12 χρονών. Θα πήγαινε Γυμνάσιο, θα διάβαζε, θα έπαιζε. Δεν τους ξεχνάμε. Όπως δεν ξεχνάμε και τον Επαμεινώνδα και την Παρασκευή. Δεν ξεχνάμε κανένα θύμα της Μαρφίν που χάθηκε άδικα εκείνη την καταραμένη ημέρα. Επιτέλους δικαιοσύνη. Επιτέλους κάθαρση», τονίζει από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Τι είχε γίνει την 5η Μαΐου 2010 έξω από τη Marfin

Στο κέντρο της Αθήνας είχαν συγκεντρωθεί περίπου 150.000 πολίτες  και διαδήλωναν κατά των οικονομικών μέτρων. 

Στις 14:00 περίπου το μεσημέρι, άρχισαν επεισόδια από κουκουλοφόρους, που συμμετείχαν στην πορεία.

Οι κουκουλοφόροι ρίχνουν «βροχή» από μολότοφ στο βιβλιοπωλείο Ιανός και στο κατάστημα της τράπεζας Marfin επί της οδού Σταδίου, την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν περίπου 25 έως 30 εργαζόμενοι.

Το κτίριο της τράπεζας τυλίχθηκε στις φλόγες μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ τα οχήματα της Πυροσβεστικές δυσκολεύονται να προσεγγίσουν το σημείο, καθώς εμποδίζονται από πολλούς κοκουλοφόρους. Κάποιοι από τους διαδηλωτές φώναζαν στους εργαζόμενους της τράπεζας, που είχαν εγκλωβιστεί, το ανατριχιαστικό «να καείτε»…

Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους κατόρθωσαν να ξεφύγουν από τον πύρινο κλοιό. Τρεις άνθρωποι όμως πέθαναν από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων.  η Αγγελική Παπαθανασοπούλου (32 ετών και έγκυος 4 μηνών), ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης (36 ετών) και η Παρασκευή Ζούλια (35 ετών).

Η ταυτότητα των αυτουργών της επίθεσης δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top