Τατόι: Το σχέδιο ανάπλασης που θα το μετατρέψει σε «παράδεισο» 

Μουσεία, ξενοδοχεία και εστιατόρια για την προσέλκυση τουριστών 

Οι εργασίες είναι σε εξέλιξη στο Τατόι και σε τρία χρόνια το κτήμα θα θυμίζει έναν επίγειο παράδεισο με στόχο την προσέλκυση τουριστών και προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο. Το σχέδιο ανάπλασης στα πρώην βασιλικά κτήματα περιλαμβάνει έργα 75 εκατομμυρίων ευρώ που θα γίνουν μέχρι το 2025, ενώ η ανάπλαση του κτήματος αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης σήμερα ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον πρίγκιπα Κάρολο της Ουαλίας, με βάση την εμπειρία του Dumfries House. 

Συνάντηση Κάρολου με Μητσοτάκη: Τι συζήτησαν στη Σκωτία για το Τατόι  

Έργα 75 εκατ. ευρώ στο Τατόι μέχρι τελος του 2025

H φωτιά της Βαρυμπόμπης το περασμένο καλοκαίρι έφτασε μέσα στο Τατόι, ευτυχώς όμως δεν απείλησε τον βασικό πυρήνα.  

Το σχέδιο δε σταμάτησε όμως, αλλά συνεχίζεται κανονικά. Μέχρι το τέλος του 2025 θα γίνουν στο κτήμα έργα 75 εκατομμυρίων ευρώ, 22 κτίρια θα δοθούν προς αξιοποίηση σε ιδιώτες επενδυτές και 32 κτίρια αναλαμβάνει το Δημόσιο.  

Το ανάκτορο του Τατοϊου όπως και το κεντρικό οίκημα του Dumfries House θα μετατραπεί σε μουσείο. Γυρω του θα αναπτύσσονται χώροι πρασίνου αλλά και χώροι αναψυχής. Οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν ένα ταξίδι στην ιστορία και να ψυχαγωγηθούν. Οι εργασίες ήδη ξεκίνησαν και συνεχίζονται.  


Πώς θα γίνει Dumfries House το Τατόι - Η συνάντηση Μητσοτάκη με τον Κάρολο

«Τα εργα πραγματοποιούνται με συγχρηματοδότηση της ΕΕ και του ελληνικού δημοσίου, από τις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Πολιτισμού και σαφώς προσφέρουν θέσεις εργασίας» δηλώνει στο Star o  ΓΓ της ΠΟΕ του Υπουργείου Πολιτισμού, Γρηγόρης Βαφειάδης, ο οποίος προσθέτει:  «Θα είναι ένα μοναδικό πρότζεκτ που θα συνδυάζει την προστασία και την ανάδειξη της  πολιτιστικής κληρονομιάς με την ιστορία και την ψυχαγωγία».

Τατόι ανάπλαση  

Εικόνα από το Τατόι όπου ο χώρος των πρώην βασιλικών κτημάτων θα αναπλασθεί πλήρως 

Μουσεία, ξενοδοχεία και εστιατόρια στο σχέδιο ανάπλασης  

Το ξενοδοχείο «Τατόιον» που είναι εδώ και δεκαετίες εγκαταλελειμμένο θα πάρει ξανά ζωή.  Εντός του κτήματος θα υπάρχουν «μπουτίκ» ξενοδοχεία, οινοποιείο, ακόμη και εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας που θα χρησιμοποιεί προϊόντα που θα παράγονται αποκλειστικά στο κτήμα.  

Περίπου 2.000.000 τουρίστες τον χρόνο υπολογίζεται ότι θα επισκέπτονται το κτήμα. Στόχος να γίνει πόλος έλξης ακόμη και για το διεθνές τζετ σετ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top