Τσιάρας: Τι ζήτησε για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας

«Να ελεγχθεί αν η ιατροδικαστική υπηρεσία έπραξε τα δέοντα»

Τι είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας για την πειθαρχική έρευνα για τους ιατροδικαστές της Ίριδας και τη Μαλένας - Βίντεο Σκάι

Για την πειθαρχική έρευνα που αφορά τους ιατροδικαστές της Ίριδας και της Μαλένας μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας

Πάτρα: Πειθαρχική έρευνα για τις ιατροδικαστές της Ίριδας και της Μαλένας

Όπως εξήγησε ο κ. Τσιάρας, ο κ. Καρακούκης ξεκίνησε από μόνος του τη διαδικασία ελέγχου για να διαπιστωθεί εάν έγιναν όσα πρέπει να γίνουν και όπως πρέπει, από την ιατροδικαστική υπηρεσία. «Εγώ του ζήτησα να εξετάσει κάθε ενδεχόμενο για το αν έγιναν όλα σωστά», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε πως «δεν μπορεί κανείς να ζητά πειθαρχική διαδικασία όταν δεν έχει απόδειξη για κάτι που δεν έχει γίνει σωστά», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Σκάι.

«Στο επίπεδο της δικής μου ευθύνης, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το γεγονός, υπήρξε από τη δική μου πλευρά επιστολή προς τον κ. Καρακούκη για να διερευνήσει όλα τα δεδομένα, για να ξέρουμε αν η ιατροδικαστική υπηρεσία έκανε τα δέοντα», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι η έρευνα θα γίνει κυρίως γύρω από τις ιατροδικαστές των δυο πρώτων παιδιών: τη Χριστίνας Τσάκωνα που τον Ιούλιο 2019 έβγαλε το πόρισμα για τον θάνατο της Μαλένας και την Αγγελικής Τσιόλα για τον θάνατο της Ίριδας τον Μάρτιο 2020, ώστε να εξακριβωθεί τι συνέβη με αυτές, βάσει του νόμου 3772/2009 /άρθρο 6.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top