Η ανάρτηση Μητσοτάκη για τον Προσωπικό Βοηθό στα άτομα με αναπηρία

«Οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία παύουν να μένουν αποκλεισμένοι στο σπίτι» 

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη θεσμοθέτηση του Προσωπικού Βοηθού στα άτομα με αναπηρία, που θα τα διευκολύνει σε θέματα καθημερινότητας και κοινωνικής δρατηριότητας, έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

 

Μητσοτάκης: Σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου

«Οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία παύουν, πλέον, να μένουν αποκλεισμένοι στο σπίτι και μακριά από την κοινωνική δραστηριότητα. Με τον Προσωπικό τους Βοηθό διεκδικούν μία καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Ώστε κανείς να μην είναι μόνος» αναφέρει συγκεκριμένα στην ανάρτηση ο Πρωθυπουργός. 

 

προσωπικός βοηθός ανάρτηση

Η θεσμοθέτηση Προσωπικού Βοηθού για τα Άτομα με Αναπηρία
 

Με την εισαγωγή του θεσμού του Προσωπικού Βοηθού, ένας επαγγελματίας, με την κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία, αναλαμβάνει να υποστηρίξει τα άτομα με αναπηρία ανεξαρτήτως κατηγορίας αναπηρίας και τόπου διαβίωσης. Σκοπός είναι τα άτομα αυτά να μάθουν να ζουν ανεξάρτητα και να μπορούν να ενταχθούν με ισότιμους όρους στην κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ζωή της χώρας.

Υπουργείο Εργασίας: Έρχεται ο «ασφαλιστικός κουμπαράς» για πρόσθετη σύνταξη

Προβλέπεται αρχικά η υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος σε επιλεγμένες Περιφέρειες της χώρας, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το οποίο θα αφορά σε 2.000 ωφελούμενους για 2 χρόνια.

Ο κ. Μητσοτάκης παρέπεμψε και στο link της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία μπορούν να κάνουν αίτηση για Προσωπικό Βοηθό τα άτομα με αναπηρία:   

http://prosopikosvoithos.gov.gr
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top