Αποσύρει την εμπιστοσύνη του στον Πρόεδρο της Βουλής το ΜέΡΑ25

Στον απόηχο της εμφάνισης με βίντεο του μαχητή του Τάγματος Αζόφ

Γιάνης Βαρουφάκης

Επίθεση στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, τον οποίο κατηγορεί ότι δεν διέκοψε την παρέμβαση του (ελληνικής καταγωγής) μαχητή του Τάγματος Αζόφ, κατά την ομιλία του Ουκρανού Προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξαπέλυσε το ΜέΡα25.

Το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη έκανε γνωστό ότι αποσύρει την εμπιστοσύνη του από το πρόσωπο του κ. Τασούλα, ενώ εξαπολύει βέλη και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντάς τον ως «τον πιο επικίνδυνο εκλεγμένο πρωθυπουργό της μεταπολεμικής περιόδου».

Έντονες αντιδράσεις για το βίντεο με τον μαχητή του τάγματος Αζόφ στη Βουλή

«Η άρνηση του κ. Τασούλα να καταδικάσει την προσβολή προς το Κοινοβούλιο του κ. Ζελένσκι, και την παρουσία σε αυτό του Ουκρανού Χρυσαυγίτη, δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο», αναφέρει το ΜέΡα25, καλώντας και τα υπόλοιπα κόμμα της Βουλής να κάνουν το ίδιο.

Η ανακοίνωση του ΜέΡα25 για τον Κώστα Τασούλα

«Δυστυχώς, ο Πρόεδρος της Βουλής δεν προστάτευσε τη Βουλή των Ελλήνων όταν ο κ. Ζελένσκι την μετέτρεψε σε θέατρο αισχρής ναζιστικής προπαγάνδας. Όχι μόνο ο κ. Τασούλας δεν διέκοψε, ως είχε ιερή υποχρέωση, τηνπροσβλητική για το Κοινοβούλιο φιέστα Ζελένσκι-Αζόφ, αλλά και όρθιος τους χειροκρότησε στο τέλος – μαζί με τονκ. Μητσοτάκη, ο οποίος εξελίσσεται στον πιο επικίνδυνο εκλεγμένο Πρωθυπουργό της μεταπολεμικής περιόδου.

Η απάντηση της ουκρανικής πρεσβείας για το βίντεο με τον μαχητή του Αζόφ

Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που έλαβε χώρα αμέσως μετά, οι εκπρόσωποι του ΜέΡΑ25 σε αυτήν, Σοφία Σακοράφα και Κλέων Γρηγοριάδης, απαίτησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής να καταδικάσει δημόσια τοσυμβάν, έστω και καθυστερημένα. Εκείνος απέρριψε το αίτημα, εναρμονιζόμενος πλήρως με την επιχείρηση«κανονικοποίησης» και ξεπλύματος των Ναζί του Αζόφ – μια επιχείρηση που, από εχθές, επιχειρούν από κοινούκυβέρνηση και ολιγαρχικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.

Η άρνηση του κ. Τασούλα να καταδικάσει την προσβολή προς το Κοινοβούλιο του κ. Ζελένσκι, και την παρουσία σεαυτό του Ουκρανού Χρυσαυγίτη, δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο: Η Κ.Ο. του ΜέΡΑ25, που σημειωτέον υπερψήφισε τον κ. Τασούλα για Πρόεδρο της Βουλής, ως είθισται, αποσύρει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό του. Καλούμε τις Κ.Ο. των υπόλοιπων κομμάτων να αναλογιστούν την κατάσταση και να αναλάβουν τις ευθύνες τους».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top