Ο νέος δρόμος Πάτρας – Πύργου και το ροκ-τραγούδι του Μητσοτάκη

Σε 3 χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί ο νέος αυτοκινητόδρομος

Κυριάκος Μητσοτάκης

Την επίσημη έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρας - Πύργου κήρυξε από το εργοτάξιο στο Γεράκι της Αμαλιάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σήμερα είναι μία καλή μέρα για την Ηλεία, για την Αχαΐα, για τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά. Ύστερα από πολλά χρόνια καθυστερήσεων, υποσχέσεων που έμεναν στα λόγια, παίρνουν μπροστά οι μηχανές για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος ειδικά στην περίπτωση της αρτηρίας Πάτρα - Πύργος και των προβλημάτων που είχε προκαλέσει η στρατηγική κατάτμησης που ακολούθησε η προηγούμενη κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «πείσαμε τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι το έργο αυτό έπρεπε να προχωρήσει, όπως το είχαμε σχεδιάσει, και να συγχρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους».

Μητσοτάκης: Πριν το τέλος του 2022 η προκήρυξη για τη γραμμή 2 του Μετρό

«Δεν θέλω σήμερα να μιλήσω για το παρελθόν. Η ιστορία του έργου αυτού σάς είναι γνωστή. Δυστυχώς οι κάτοικοι της Ηλείας και της Αχαΐας έχουν πληρώσει “φόρο” αίματος για το γεγονός ότι ο δρόμος αυτός καθυστέρησε πάρα πολύ να ολοκληρωθεί. Τον Ιούλιο του 2019 αντιμετωπίσαμε μία σειρά από μεγάλες εκκρεμότητες. Εγώ, ο ίδιος, επισκεπτόμενος πολλές φορές προεκλογικά, είχα αναλάβει προσωπική δέσμευση ότι το έργο αυτό θα δρομολογηθεί και θα υλοποιηθεί», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Το έργο θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως το 2025, δηλαδή μέσα σε 3 χρόνια / Πηγή φωτογραφίας: Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός είπε πως το έργο θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως το 2025, δηλαδή μέσα σε 3 χρόνια.

«Θα υπάρχει ένας υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος που θα συνδέει την Πάτρα με τον Πύργο και θα υλοποιήσουμε τη δέσμευσή μας ο δρόμος αυτός σε σύγχρονη μορφή να φτάσει μέχρι την Ολυμπία. Ένας τόπος μοναδικός, τόσο ταυτισμένος με την ιστορία ολόκληρης της πατρίδας μας», τόνισε.

Μητσοτάκης: Εκλογές στα μέσα του 2023, χωρίς αλλαγή εκλογικού νόμου

Κλείνοντας, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως καθώς έφτανε στο χώρο του εργοταξίου του ήρθε στο μυαλό ένα τραγούδι της δεκαετίας του ’80, από έναν σημαντικό Εγγλέζο τραγουδιστή και τραγουδοποιό

Πρόκειται για το «The Road to Hell του  Κρις Ρέα. «"Ο δρόμος προς την κόλαση" είναι ο δρόμος ο σημερινός Πάτρας-Πύργου», είπε.

Πώς θα είναι ο νέος αυτοκινητόδρομος Πάτρας - Πύργου

Ο νέος, σύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα έχει μήκος 74,5 χιλιόμετρα, το πλάτος του οδοστρώματος θα υπερβαίνει τα 21 μέτρα, ενώ το παράπλευρο και κάθετο οδικό δίκτυο θα έχει μήκος 124 χιλιόμετρα. Νέος αυτοκινητόδρομος Πάτρας - Πύργου

Ο νέος, σύγχρονος αυτοκινητόδρομος Πάτρας - Πύργου θα έχει μήκος 74,5 χιλιόμετρα / Πηγή φωτογραφίας: Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Στην τελική του ανάπτυξη ο δρόμος θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, οκτώ ανισόπεδους κόμβους, 15 γέφυρες και 64 διαβάσεις και η προθεσμία για την ολοκλήρωσή του ανέρχεται στους 40 μήνες.

Η κατασκευή συνοδεύεται από επιπρόσθετο έργο αξίας 30 εκατομμυρίων ευρώ για στοχευμένα έργα οδικής ασφάλειας στον υφιστάμενο άξονα, ώστε να προστατευθούν ανθρώπινες ζωές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top