Μητσοτάκης: Εκλογές στα μέσα του 2023, χωρίς αλλαγή εκλογικού νόμου

«Παράθυρο» για κυβέρνηση συνεργασίας από τον πρωθυπουργό

Τέλος στα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχουμε εκλογικό νόμο. Με ρωτάτε αν θα ξαναλλάξω τον εκλογικό νόμο. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Είμαι ένας υπεύθυνος θεσμικός πολιτικός, ο οποίος έχει μάθει να πορεύεται με κανόνες», επεσήμανε, μιλώντας στο Forum του Οικονομικού Ταχυδρόμου, «Ένας κόσμος που αλλάζει».

Όπως εξήγησε, η κυβέρνηση άλλαξε τον εκλογικό νόμο γιατί πιστεύει ότι η απλή αναλογική οδηγεί σε ακυβερνησία.

Μητσοτάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης ΦΠΑ στα τρόφιμα αλλά έχει κόστος

«Εκτιμώ ότι αυτό θα αποδειχθεί μέσα από την κάλπη. Έχουμε εκλογικό νόμο με ενισχυμένη αναλογική, με μπόνους και ξεκάθαρο πήχη αυτοδυναμίας. Αυτό τον στόχο θα διεκδικήσουμε. Μακάρι να μην έπρεπε να περάσουμε αυτή την περιπέτεια. Και σίγουρα αυτό δημιουργεί μια μικρή αστάθεια 2-2,5 μηνών. Γι ‘αυτό είναι υπεύθυνη η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία άλλαξε τον εκλογικό νόμο», σημείωσε.

Μητσοτάκης για διανομείς: Οι ψηφιακές πλατφόρμες θα δίνουν μηχανάκι-κράνος

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης άφησε «παράθυρο» για κυβέρνηση συνεργασίας.

«Στόχος είναι η σταθερότητα. Όχι επί τούτου η αυτοδυναμία. Στόχος να παίρνουμε αποφάσεις γρήγορα και να αντιμετωπίζουμε κρίσεις διότι οι κρίσεις θα είναι μια πραγματικότητα που θα είναι μαζί μας. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα, όχι με δική μας υπαιτιότητα, είναι προϊόν μιας μεγάλης πόλωσης και διχαστικών γραμμών που έχουν χαραχτεί με έναν λόγο τοξικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την εποχή που διεκδικούσε να κυβερνήσει τον τόπο, το 2014, το 2015», είπε.

«Ο λαός θα υποδείξει αν η χώρα θα κυβερνηθεί από ένα ή περισσότερα κόμματα. Η χώρα θα κυβερνηθεί είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο τρόπο. Αυτό δεν είναι δική μας απόφαση», σημείωσε ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως η κυβέρνησή του θα κριθεί στην τετραετία για το έργο της, «το οποίο θα αξιολογηθεί και μέσα στις πρωτοφανείς συγκυρίες που περάσαμε, από τον Έβρο μέχρι την πανδημία, την κρίση με την Τουρκία και τώρα έναν πόλεμο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top