Σακελλαροπούλου για 25η Μαρτίου: Οφείλουμε μεγάλη τιμή σε όσους αγωνίστηκαν

Το μήνυμά της προς τον απόδημο Ελληνισμό

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Οφείλουμε «μεγάλη τιμή και σεβασμό σε όλους όσους το ‘21 αγωνίστηκαν για τα ιδεώδη της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» αναφέρει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε μήνυμά για την 25η Μαρτίου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει ότι δεν πρέπει αυτά τα ιδεώδη να τα θεωρούμε δεδομένα, ενώ έκανε αναφορά και  στον πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι «γιορτάζουμε την εθνική μας επέτειο σε πολύ δύσκολη συγκυρία» ενώ το «διακύβευμα είναι παγκόσμιο και τόσο σημαντικό που μας επηρεάζει όλους».

Σακελλαροπούλου: «Ο δεσμός είναι η πολύτιμη παρακαταθήκη της Ορθοδοξίας»

Το μήνυμά της προς τον απόδημο Ελληνισμό

«Ο ένδοξος αγώνας των Ελλήνων συνιστά τη διαρκή υπόμνηση της αξίας της ενότητας και της σύμπνοιας του έθνους μας, η οποία ξεπερνά τα σύνορά μας και εκτείνεται στη διαχρονία» υπογραμμίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο μήνυμά της, προς τον απόδημο ελληνισμό, με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου.

Όπως τονίζει η ΠτΔ, «η υπεράσπιση της εθνικής κληρονομιάς και κυριαρχίας, των αξιών της Δημοκρατίας και του σεβασμού προς τον άνθρωπο, η προάσπιση του Κράτους Δικαίου, η ειρηνική συνύπαρξη των λαών, η από κοινού επιδίωξη της προόδου, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης είναι τα σύγχρονα προτάγματα που οφείλουμε να υπηρετήσουμε, αυτά για τα οποία ως Έλληνες καλούμαστε να δώσουμε τον δικό μας ιερό αγώνα».

Αναφερόμενη στη σημερινή συγκυρία, επισημαίνει ότι «η σκέψη όλων μας είναι στην δοκιμαζόμενη ελληνική ομογένεια της Ουκρανίας, που υφίσταται τα δεινά του πολέμου». Ειδικότερα, υπενθυμίζει ότι «άμαχοι, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι, έχουν εγκλωβιστεί σε πεδία συγκρούσεων, απειλούνται οι ζωές τους, ενώ βλέπουν τον τόπο τους και τις περιουσίες τους να πλήττονται από την πολεμική συμφορά, σκοτώνονται» και προσθέτει ότι «οι ομογενείς μας δείχνουν θάρρος ψυχής, που αντλούν από την αγάπη για τον τόπο τους, προσβλέποντας στον όσο το δυνατόν ταχύτερο τερματισμό του πολέμου και την έναρξη μιας νέας ζωής, μέσα από τις στάχτες της καταστροφής».

Ακολούθως, εύχεται, πολύ σύντομα, ο εφιάλτης που βιώνουν να αποτελέσει παρελθόν και να συνεχίσουν την ιστορική τους παρουσία στις πατρογονικές τους εστίες στην Ουκρανία. «Στην Οδησσό, όπου ωρίμασε η σκέψη του απελευθερωτικού αγώνα και η Φιλική Εταιρεία άναψε το φυτίλι της Επανάστασης, στην ηρωική Μαριούπολη, όπου δημιουργήθηκε και διέπρεψε μια μικρή Ελλάδα της Αζοφικής. Η ελληνική Πολιτεία είναι στο πλευρό τους» σημειώνει και καταλήγει λέγοντας «η φετινή επέτειος του 1821, και το ελπιδοφόρο μήνυμα του Ευαγγελισμού, ας επισφραγίσει την ενότητα του οικουμενικού ελληνισμού και ας τον εμπνεύσει στην προσπάθειά του για την προάσπιση και εδραίωση των αξιών του ανθρωπισμού και της ελευθερίας ως απάντηση σε κάθε μορφή βίας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top