Kομβικός ο ρόλος της Αλεξανδρούπολης για το ΝΑΤΟ 

Το ΝΑΤΟ στέλνει νέες δυνάμεις κοντά στην Ουκρανία

Καθοριστικός είναι ο ρόλος του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης στην ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία,  όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o  Κώστας Συμεωνίδης. Τις τελευταίες μέρες το μεταγωγικό πλοίο «LIBERTY PASSION» ξεφόρτωσε πάνω από 200 άρματα Μάχης, οχήματα κάθε είδους και άλλο πολεμικό υλικό, τα οποία με τρένα μεταφέρονται στη Ρουμανία και την Πολωνία.

Ουκρανία: Εικόνες Αποκάλυψης - Καμένη γη πλέον η μαρτυρική Μαριούπολη  

 Σε λίγες μέρες θα ξεφορτώσει οπλικά συστήματα στην Αλεξανδρούπολη και το πλοίο «LIBERTY KING». Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ με ανάρτησή του στο twitter έγραψε ότι «μια ακόμα σημαντική εναλλαγή δυνάμεων ολοκληρώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, αποδεικνύοντας περαιτέρω τη στρατηγική αξία αυτού του λιμανιού». 

ΝΑΤΟ: Ποιες χώρες έχουν πυρηνικά όπλα στο εδαφός τους

Το ΝΑΤΟ αποφασίζει αύριο στη Σύνοδο Κορυφής, να στείλει 4 νέες πάνοπλες ομάδες μάχης σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία και Σλοβακία.

 Έτσι, μαζί με τις ομάδες μάχης που ήδη βρίσκονται σε Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία και Πολωνία, οι ετοιμοπόλεμες δυνάμεις της Συμμαχίας γίνονται 8 σε όλο το μήκος της ανατολικής πτέρυγας, από τη Βαλτική μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top