Ξεκίνησε ο απεγκλωβισμός του Έλληνα Πρόξενου στη Μαριούπολη

Την είδηση έκανε γνωστή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

Ξεκίνησε ο απεγκλωβισμός του Έλληνα Πρόξενου στη Μαριούπολη

O Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης, ταξιδεύει αυτή την ώρα προς τη Ζαπορίζια, μετά από μέρες που ήταν εγκλωβισμένος. 

Ουκρανία: Ο πατέρας του εγκλωβισμένου Έλληνα Πρόξενου μιλά στο Star

Μέχρι τώρα ο Έλληνας πρόξενος βρισκόταν στο κτήριο του ΟΑΣΕ στη πολιορκούμενη Μαριούπολη. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού λαμβάνει χώρα σε στενό συντονισμό με τον ΟΑΣΕ.

Οι ανωτέρω αναμένεται να κινηθούν με κατεύθυνση τα δυτικά. Για λόγους ασφαλείας δεν είναι δυνατόν να παρασχεθούν λεπτομέρειες.

Ζελένσκι: «Συνειδητοποιούμε ότι η Ουκρανία δε θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ»

Την είδηση έκανε γνωστή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

«Μέσα στο πολεμικό πλαίσιο που προκλήθηκε από Ρωσική εισβολή βρέθηκαν εγκλωβισμένοι ομογενείς και διπλωμάτες μας! Σας ενημερώνω ότι τη στιγμή αυτή εξελίσσεται η προσπάθεια εκκένωσης και του Έλληνα προξένου από Μαριούπολη, μαζί με το προσωπικού του ΟΑΣΕ», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός των Εξωτερικών και πρόσθεσε: «Βρίσκονται ήδη στη κατεύθυνση στη Ζαπορίζια! Έχω την ελπίδα ότι θα μπορέσει να επιστρέψει ασφαλείς στη πατρίδα μας! Ούτως ή άλλως, θα ήθελα να πω ξεκάθαρα ότι η παρουσία του στη Μαριούπολη στη προσπάθεια να προστατεύσει και βοηθήσει τους ομογενείς όπως και του πρέσβη και προξένου στη Μαριούπολη τιμούν τη πατρίδα μας, τους απευθύνω και πάλι τα θερμότερα συγχαρητήριά μου, τους ευχαριστώ πολύ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top