Η Ελλάδα στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία

Εκατό παλέτες με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό

Πλεύρης - Ράπτη

Αποστολή ανθρωπιστική βοήθειας στην Ουκρανία στέλνει η Ελλάδα.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, βρέθηκαν στις αποθήκες του Υπουργείου Υγείας στον Ταύρο, όπου ολοκληρώθηκε η διαδικασία συγκέντρωσης υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού για τον ουκρανικό λαό, που  δοκιμάζεται από τον πόλεμο.

Πλεύρης - Ράπτη

«Ο ελληνικός λαός, η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας είμαστε δίπλα στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

Η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Επιμένει ο Πλεύρης: Εκτός ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Περίπου 100 παλέτες με φάρμακα και υλικά θα αποσταλούν στην Πολωνία και στη συνέχεια, μέσω διόδων ανθρωπιστικής βοήθειας, θα προωθηθούν στην Ουκρανία.

Ουκρανία: Άκαρπη η συνάντηση Κουλέμπα - Λαβρόφ

«Ήρθαμε σε συνεννόηση με τους ομολόγους μας, τους Υπουργούς Υγείας της Ουκρανίας, οι οποίοι μας ζήτησαν συγκεκριμένο φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό το οποίο αποστέλλουμε σήμερα. Ήδη έχει φύγει μία παρτίδα, σήμερα φεύγει η δεύτερη και επίκειται και άλλη. Ο ελληνικός λαός, η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας είμαστε δίπλα στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας. Ευχαριστούμε τις φαρμακευτικές εταιρείες που ανταποκρίθηκαν για τη συγκέντρωση  φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού. Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλε και το Υπουργείο Υγείας με υλικά από τις αποθήκες του και καταφέραμε να συγκεντρώσουμε μεγαλύτερο αριθμό, από αυτόν που μας ζητήθηκε», είπε ο κ. Πλεύρης.

Πλεύρης - Ράπτη

Περίπου 100 παλέτες με φάρμακα και υλικά θα αποσταλούν στην Πολωνία και στη συνέχεια, μέσω διόδων ανθρωπιστικής βοήθειας, θα προωθηθούν στην Ουκρανία

Ουκρανία: Βομβαρδίζουν σπίτια στη Μαριούπολη - Νέα αεροπορική επίθεση

«Αυτές τις κρίσιμες ώρες, οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας, που  δοκιμάζονται στην Ουκρανία. Η σκέψη μας είναι στους χιλιάδες αμάχους, που χάνουν την ζωή τους,  ή τραυματίζονται, ή αναγκάζονται να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς. Είναι τα θύματα μιας μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης. Η πατρίδα μας από την πρώτη στιγμή έδειξε εμπράκτως την αλληλεγγύη της στον λαό της Ουκρανίας. Σήμερα μετά και από ειδική συνεννόηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας της Ουκρανίας Iryna Mykychaκ, η αποστολή συγκεκριμένων φαρμάκων, αναλώσιμων και υγειονομικού υλικού σε δυο μεγάλα φορτηγά,  είναι  μια ακόμη στοχευμένη ανθρωπιστική δράση του Υπουργείου Υγείας και της Ελληνικής Κυβέρνησης αλλά και των ιδιωτών που συνέδραμαν στην  αποστολή», δήλωσε η κυρία Ράπτη, ευχαριστώντας όλους όσους βοήθησαν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top