Επιμένει ο Πλεύρης: Εκτός ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

«Κάποιος που αρνείται την επιστήμη του, δεν μπορεί να παρέχει υπηρεσίες»

Στη θέση ότι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα βρεθούν εκτός ΕΣΥ από 1η Απριλίου εμμένει o Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας είπε πως ετοιμάζεται σχετική διάταξη για την απομάκρυνση των υγειονομικών από το ΕΣΥ.

«Κάποιος που αρνείται την επιστήμη του, δεν μπορεί να παρέχει υπηρεσίες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», ανέφερε για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ο υπουργός.

Πολάκης σε Πλεύρη: Βρες τρύπα να κρυφτείς – Μην τολμήσεις να απολύσεις

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι τα δύο σενάρια προβλέπουν παράταση της αναστολής εργασίας του ανεβολίαστου προσωπικού του ΕΣΥ για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία ή απόλυση και επαναπροκήρυξη των κενών θέσεων για την μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού.

Μητσοτάκης σε μαθητές: Σύντομα θα βγάλουμε τις μάσκες στην τάξη

«Ούτε θα επιστρέψουν στην εργασία τους εάν δεν είναι εμβολιασμένοι, ούτε θα τεθεί θέμα εάν πρέπει να πάρουν αναλογικά χρήματα, ούτε θα αναγνωριστεί ο χρόνος τους», ξεκαθάρισε ο κ. Πλεύρης.

Μάλιστα, βρίσκεται στο στάδιο επεξεργασίας και διάταξη που θα ορίζει ως τυπικό προσόν για να παρέχει κάποιος τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ, τον εμβολιασμό.

Κορωνοϊός: Πέντε φορές πιο πιθανό να κολλήσουν ξανά οι ανεμβολίαστοι

«Με έναν ξεκάθαρο τρόπο λέμε ότι έχουν την επιλογή να μην εμβολίαστούν, αλλά αυτή την επιλογή δεν είναι υποχρεωμένο να τη δεχθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας», σημείωσε ο υπουργός.

Όσον αφορά τους υγειονομικούς που έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό, το υπουργείο μελετάει συνολικά το ζήτημα, τον τρόπο με τον οποίο η πολιτεία θα τους ανταμείψει.

 «Πρέπει να σκεφτούμε ότι ιδίως στην πρώτη φάση, δεν υπήρχε το εμβόλιο, και προφανώς πρέπει να υπάρξει έμπρακτη ανταμοιβή των οικογενειών των γιατρών που έχασαν τότε τη ζωή τους», είπε ο υπουργός Υγείας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top