Ανδρουλάκης: Ο τελευταίος Ευρωπαίος διπλωμάτης στη Μαριούπολη

Δένδιας: Είναι δύσκολες οι συνθήκες για την απομάκρυνσή του

Μανώλης Ανδρουλάκης

«Είναι δύσκολες οι συνθήκες για την απομάκρυνσή του από την περιοχή. Προσπαθούμε για το καλύτερο».

Με αυτές τις φράσεις ο Νίκος Δένδιας περιέγραψε τις μεγάλες δυσκολίες, που αντιμετωπίζει η αποχώρηση του Έλληνα πρόξενου στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη. Πρόκειται για τον τελευταίο Ευρωπαίο διπλωμάτη, που βρίσκεται στην περιοχή.

Δένδιας: Να γίνει ανθρωπιστικός διάδρομος στην Ουκρανία και για Έλληνες

Ο κ. Ανδρουλάκης, από την πρώτη στιγμή της ουκρανικής κρίσης με ψυχραιμία και μεθοδικότητα συντόνισε – σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών – τις προσπάθειες για την ασφαλή μετακίνηση όσων επιθυμούσαν να απομακρυνθούν από την περιοχή, βρίσκεται στο κτίριο του ΟΑΣΕ στην Μαριούπολη.

Δένδιας: Στη Μολδαβία το κομβόι των Ελλήνων από την Ουκρανία

Πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος κατάγεται από την Κω, συνοργάνωσε την αποχώρηση των δημοσιογράφων τεχνικών και αμάχων από τη Μαριούπολη, ωστόσο ο ίδιος παρέμεινε στη Μαριούπολη.

Ο κ. Ανδρουλάκης βρίσκεται στο υπόγειο καταφύγιο του κτιρίου μαζί με άλλα άτομα (υπαλλήλους του προξενείου, κλπ) και επί του παρόντος δεν κρίνεται ασφαλή μια επιχείρηση απομάκρυνσής του.

Βασικό μέλημα του υπουργείου Εξωτερικών είναι η ασφάλειά του, όπως τονίζουν.

Από την Ατλάντα… στη Μαριούπολη

Ο κ. Ανδρουλάκης υπηρέτησε στο Προξενείο στην Ατλάντα των ΗΠΑ προτού μετατεθεί στη Μαριούπολη, αφού ήταν από τους ελάχιστους διπλωμάτες με τις γνώσεις και την εμπειρία του για την περιοχή.

Ανδρουλάκης Ατλάντα

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης με την αδερφή του στο Γενικό Προξενείο στην Ατλάντα / Πηγή φωτογραφίας: facebook/Manolis Androulakis

Στην Ουκρανία βρέθηκε αμέσως αντιμέτωπος με δύσκολες συνθήκες, λόγω της ρωσικής εισβολής, ωστόσο ο ίδιος είναι άριστος γνώστης της ρωσικής κουλτούρας.

Μιλάει άπταιστα τη ρωσική και την ουκρανική γλώσσα, ενώ έχει και σαφή εικόνα για την ευρύτερη περιοχή, καθώς υπηρέτησε ως διπλωμάτης στο Καζακστάν.

Ανδρουλάκης σύζυγος

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης με τη σύζυγό του, η οποία κατάγεται από το Καζακστάν / Πηγή φωτογραφίας: facebook/Manolis Androulakis

Από το Καζακστάν κατάγεται η σύζυγός του, με την οποία έχουν αποκτήσει ένα αγοράκι.

Ανδρουλάκης σύζυγος παιδί

Ο κ. Ανδρουλάκης σε βιντεοκλήση με τη σύζυγο και το παιδί τους / Πηγή φωτογραφίας: facebook/Manolis Androulakis
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top