Συνάντηση Μηταράκη – Ρουσόπουλου για το προσφυγικό

Ρουσόπουλος: Προσπαθούμε να πετύχουμε ένα νέο Σύμφωνο

Θεόδωρος Ρουσόπουλος

Συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Επιτροπής Μετανάστευσης του Συμβουλίου της  Ευρώπης, Θεόδωρο Ρουσόπουλο, είχε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

«Αποτελεί ιδιαίτερη επιτυχία για την Ελλάδα και προσωπικά για τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο η εκλογή του ως προέδρου της Επιτροπής Μετανάστευσης του Συμβουλίου της  Ευρώπης σε μια εποχή που η Ευρώπη αντιμετωπίζει την πρωτοφανή ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις προσφυγικές ροές, που απορρέουν από αυτό», είπε ο κ. Μηταράκης.

Ο υπουργός άφησε αιχμές κατά της Τουρκίας, κάνοντας λόγο ότι κάποια κράτη εξακολουθούν να εργαλειοποιούν το μεταναστευτικό για πολιτικούς λόγους και υπογράμμισε πως «η θεσμική συζήτηση της στο συμβούλιο της Ευρώπης καθίσταται ακόμα πιο επίκαιρη».

Μηταράκης: Το πλέον κρίσιμο να δώσουμε απτή στήριξη στους Ουκρανούς

«Με την εκλογή του Θεόδωρου Ρουσόπουλου μας δίνεται η δυνατότητα να το ενημερώσουμε διεξοδικά για τις θέσει μας, να αποτελεί ακόμα μία γέφυρα για την συζήτηση που πρέπει να γίνει στην Ευρώπη για μια βιώσιμη λύση του μεταναστευτικού», είπε.

«Το θέμα της μετανάστευσης και των προσφύγων πέραν της ρωσικής εισβολής  είναι δυστυχώς τα τελευταία χρόνια επίκαιρο στην Ευρώπη», είπε, από την πλευρά του, ο κ. Ρουσόπουλος.

Ρουσόπουλος: Δε νομίζω να σταματήσει ο Πούτιν, θα πάει μέχρι τέλους

«Εργαζόμαστε στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα θέματα αυτά», συνέχισε ο κ. Ρουσόπουλος, επισημαίνοντας την ανάγκη ενός νέο Συμφώνου για να βοηθάει στην πραγματική αποκατάσταση των ανθρώπων αυτών, «που έχουν ανάγκη να ξανακάνουν μια καινούργια ζωή».

Όπως είπε, η Ελλάδα έχει πληρώσει μεγάλο τίμημα και έχει προσφέρει στον μεγαλύτερο βαθμό ανθρωπιστικά.

«Πιστεύω πως η συνεργασία που έχουμε το Συμβούλιο της Ευρώπης και ο ΟΗΕ είναι προς την κατανομή ίσων βαρών όλων των χωρών», υποστήριξε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top