Στυλιανίδης: Συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό στις φυσικές καταστροφές 

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΕΣ και για τη βοήθεια στην Ουκρανία

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός εθελοντής

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνιο Αυγερινό, πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, με τον οποίο συζήτησε εκτενώς θέματα συνεργασίας για την από κοινού αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, καθώς και το ζήτημα της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στην σκληρά δοκιμαζόμενη Ουκρανία.

Ανθρωπιστική βοήθεια για τους κατοίκους της Ουκρανίας  συγκεντρώνει η ΝΔ 

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο Υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Αυγερινό για την άψογη συνεργασία μεταξύ Υπουργείου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην περίπτωση του μεγάλου σεισμού που έπληξε το Αρκαλοχώρι της Κρήτης, καθώς και τη γύρω περιοχή. 

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Η πανδημία μέσα από τα μάτια παιδιών

Υπογράμμισε επίσης ότι οι άρτια εκπαιδευμένοι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έχουν πολλά να προσφέρουν συνδράμοντας τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα και την αφοσίωσή τους στο έργο τους. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε να ενισχυθεί η συνεργασία Υπουργείου – ΕΕΣ κατά την επόμενη αντιπυρική περίοδο σε θέματα παροχής συνδρομής, όπου απαιτηθεί, με αξιοποίηση των εθελοντικών ομάδων του ΕΕΣ.

Δένδιας: Στη Μολδαβία το κομβόι των Ελλήνων από την Ουκρανία

Επιπλέον, συζητήθηκε η ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία και οι ανάγκες σε παροχή ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή και συμφωνήθηκε ο συνεχής συντονισμός μεταξύ των δυο φορέων για την άμεση ανταπόκριση με κάθε δυνατό τρόπο στις ανάγκες του ουκρανικού λαού, αλλά και των όμορων χωρών που υποδέχονται διαρκώς αυξανόμενες προσφυγικές ροές.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top