Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Ζελένσκι

Συνομίλησε και με τον Μισέλ ο πρωθυπουργός για το ζήτημα της Ουκρανίας 

Τηλεφωνικές επικοινωνίες είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το ζήτημα της Ουκρανίας,     

O Κυριάκος Μητσοτάκης είχε  αρχικά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. 

Νέο μήνυμα Ζελένσκι σε video: Είμαι εδώ, δεν καταθέτουμε τα όπλα   

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία σε αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες. Επανέλαβε ότι η Ελλάδα από την αρχή τάχθηκε υπέρ των πιο αυστηρών κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, δήλωσε έτοιμος να παράσχει βοήθεια προς την Ουκρανία σε τομείς που θα ζητηθεί και ανέφερε ότι τα Ελληνικά Γενικά Προξενεία στην Οδησσό και τη Μαριούπολη συνεχίζουν να λειτουργούν.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Πρέσβη και Προξένους στην Ουκρανία

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την καθαρή θέση της Ελλάδας και του ίδιου προσωπικά, από την πρώτη στιγμή, υπέρ της χώρας του και ζήτησε τη συνέχιση της στήριξης στο πλαίσιο της ΕΕ.

Δένδιας στο ΣΕΥ για Ουκρανία: Ιερή η κυριαρχία των κρατών για την Ελλάδα   

 

Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, για την εξέλιξη της κατάστασης στην Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συμφώνησαν ότι θα παραμείνουμε πλήρως συντονισμένοι σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας προς την Ουκρανία και στον Πρόεδρο Volodymyr Zelensky αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες.
 

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης είχε συνεργασία στο Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα της Ουκρανίας με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top