Συρίγος στο Star: Οι μεγάλες ομοιότητες μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν

Στόχος του Ρώσου προέδρου μια εξαρτημένη και ουδέτερη Ουκρανία     

«O στόχος του Πούτιν είναι να μετατρέψει την Ουκρανία σε ένα απόλυτο εξαρτημένο από τη Ρωσία και ουδέτερο κράτος. Έχει πει ήδη ότι θέλει να γίνει ουδέτερη όπως η Ελβετία» τόνισε o υφυπουργός Παιδείας και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. Όπως πρόσθεσε, ερωτηματικό παραμένει ακόμη το εδαφικό, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρόκειται για μία «άλλη» Ουκρανία σε σχέση με τη σημερινή.    

ΥΠΕΞ: Δραματικές εξελίξεις στο Κίεβο - Εκκενώνεται και η ελληνική πρεσβεία 

Για τις κυρώσεις ανέφερε ότι όπως είπε και ο Μπάιντεν, δεν μπορεί να περιμένει  κάποιος άμεσα αποτελέσματα αλλά μεσοπρόθεσμα, τα οποία μέχρι στιγμής σκοντάφτουν ως γνωστόν στις διαφωνίες μεταξύ των χωρών της Δύσης (όπως για το swift των τραπεζών). 

Εξήγησε μάλιστα ότι τα μέτρα είναι πιθανό να έχουν επιπτώσεις στην αύξηση των τιμών και στις ίδιες τις χώρες που τα λαμβάνουν, όπως για παράδειγμα με την τιμή του σταριού. « Και η Ουκρανία και η Ρωσία είναι οι σιτοβολώνες του κόσμου» υπενθύμισε. 

Βλαντίμιρ Πούτιν: «Είναι ψυχρός, τρελός, με σημάδια του "Συνδρόμου Ύβρεως"»

«Βρεθήκαμε να εξαρτιόμαστε απόλυτα από το φυσικό αέριο ενώ είχαμε εναλλακτικές» συμπλήρωσε. 

Πούτιν όπως Ερντογάν 

«Είναι πάρα  πολλές οι ομοιότητες» ανέφερε ο κ. Συρίγος για τη σύγκριση μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.  

Μητσοτάκης στο ΝΑΤΟ: Πλήγμα στη διεθνή ασφάλεια η εισβολή της Ρωσίας   

Εκτός ότι και οι δύο ηγέτες είναι αυταρχικοί και δεν συμπαθούν τους δημοκρατικούς θεσμούς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά  ο υφυπουργός και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου για τον αναθεωρητισμό τους, «ο Πούτιν θέλει όπως διορθώσει το ιστορικό λάθος με την Ουκρανία με τη δημιουργία της Σοβιετικής Ένωσης,  ενώ ο Ερντογάν χαρακτηρίζει ιστορικό λάθος τη Συνθήκη της Λωζάννης», ενώ υπάρχουν και αρκετά ακόμη κοινά στοιχεία.  
       
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top