Γεωργιάδης: Κάποιοι μουρλοί σταματούν τα έργα για φθηνό ρεύμα

«Η Αριστερά η μεγαλύτερη καταστροφή για την Ελλάδα»

«Γενικά, για κάθε πρόβλημα της χώρας μας η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς έχει τη βασική ευθύνη» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επέμεινε στην άποψη, που εξέφρασε πρόσφατα, ότι η Αριστερά ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν υπάρχει φθηνή ενέργεια στην Ελλάδα.

Ουκρανία: Συναγερμός για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας

«Μα όταν σε κάθε προσπάθεια να αποκτήσουμε φθηνό ρεύμα κάποιοι μουρλοί τρέχουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εμποδίζουν τις άδειες και τα έργα δεν θα έχουμε ακριβότερο ρεύμα;», είπε, μιλώντας στον Σκάι.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως η Αριστερά «είναι 100% η μεγαλύτερη καταστροφή για την Ελλάδα».

Όσον αφορά την κρίση στην Ουκρανία, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για το θέμα της ενέργειας.

Όπως είπε, δεν υπάρχει απολύτως καμία ανησυχία στο ζήτημα της επάρκειας φυσικού αερίου στην Ελλάδα από τις έως τώρα εξελίξεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα από τα μέτρα, που συζητούνται είναι να τεθεί εμπάργκο από τους αγωγούς που περνούν μέσα από την Ουκρανία, ωστόσο στην Ελλάδα το φυσικό αέριο φτάνει μέσω Μαύρης Θάλασσας από τον Turk Stream και το Αζερμπαϊτζάν.

Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη νέα αύξηση τιμών, υπογράμμισε πως μένει να φανεί το πώς  θα αντιδράσει η παγκόσμια οικονομία στις εξελίξεις στην Ουκρανία. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως τυχόν ανατιμήσεις στα καύσιμα συνιστούν κερδοσκοπία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top