Ο Ερντογάν πίσω από το επεισόδιο του Δένδια με τον Τούρκο πρέσβη  

Ποιος είναι ο πρέσβης στο Όσλο που «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος»  

Μέρα με την μέρα, η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετική ρητορική σε βάρος της Ελλάδας, αδιαφορώντας για το κακό κλίμα που δημιουργούν έξι ημέρες πριν από τις διερευνητικές επαφές, όπως απέδειξε και η απόπειρα προβοκάτσιας από τον Τούρκο πρέσβη στο Όσλο, στο επεισόδιο με τον Νίκο Δένδια. Όπως ανέφερε η Κατερίνα Τσαμούρη στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, το γαϊτανάκι των προκλήσεων σέρνει ο Ερντογάν και ακολουθούν τα «γεράκια» του. 

H απίστευτη «τάπα» Δένδια στον Τούρκο πρέσβη στη Νορβηγία

«Το θέμα των Ελληνικών νησιών είναι πάντα αμφιλεγόμενο. Μπορεί να μας αναγκάσουν να θίξουμε αυτά τα αμφιλεγόμενα θέματα σε υψηλότερο επίπεδο» δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους, καθώς επέστρεφε από τα Εμιράτα, δίνοντας το σύνθημα. Την ίδια ώρα, τα τουρκικά κανάλια προέβαλαν σε ζώνη prime time χάρτες με τους οποίους έδιναν δικές τους ονομασίες στα νησιά μας. Βάφτιζαν τα Δωδεκάνησα... «Μεντρεσέ» και «ονειρεύονταν» αποστρατιωτικοποίηση. 

 «Μετά από την ειρηνευτική στρατιωτική επιχείρηση στην Κύπρο το 1974, η Ελλάδα αρχίζει να εξοπλίζει αυτά τα νησιά» δήλωσε σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό της Τουρκίας ο στρατηγικός αναλυτής,  Γιουσούφ Αλάμπαρντα.  

ΥΠΕΞ: Διάβημα στην Άγκυρα για την αμφισβήτηση των ελληνικών νησιών

Mητσοτάκης σε Βούτσιτς: Η Τουρκία επέστρεψε στην επιθετική ρητορική 

 Για την επιστροφή της Τουρκίας στον παλιό κακό της εαυτό, ενημέρωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός τον Πρόεδρο της Σερβίας.  

«Στην Ανατολική Μεσόγειο έχουμε επάνοδο της Τουρκίας στην  επιθετική ρητορική, αλλά και σε προκλητικές ενέργειες που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο» τόνισε από το Βελιγράδι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  

«Θερμό επεισόδιο» στο Όσλο και διπλωματική «τάπα» Δένδια 
 

«Δασκαλεμένος» από τον Ερντογάν φάνηκε και ο Τούρκος Πρέσβης στην Νορβηγία. Αφού διέκοψε τον Έλληνα ΥΠΕΞ παραβιάζοντας το διπλωματικό πρωτόκολλο, εισπράττοντας την επίπληξη του Νίκου Δένδια, «παπαγάλισε» κι αυτός το αφήγημα περί αφοπλισμού των νησιών μας και το αφήγημα του casus beli. Πήγε όμως για μαλλί και βγήκε... κουρεμένος, καθώς ο κ. Δένδιας τουέδωσε αποστομωτική απάντηση.   

«Ποιος είναι αυτός που λέει ότι "επειδή δεν εχω συνυπογράψει την UNCLOS, αν εφαρμόσεις την UNCLOS είναι απειλή πολέμου εναντίον σου και τίποτε άλλο, γιατί έτσι θέλω; ". Είναι αυτό μια λογική επαφή για να κάνεις πράγματα στον 21ο αιώνα; Είναι αυτή αλήθεια μια πρόσκληση σε διάλογο ή είναι μια ατόφια απειλή;» ανταπάντησε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.  

Μητσοτάκης στη Σερβία με Ουκρανία και Τουρκία στο επίκεντρο 

Το προφΊλ του Τούρκου πρέσβη που επιτέθηκε στον Ν. Δένδια 

Ο 59χρονος πρέσβης Φαζλί Κορμάν κατάγεται από την Άγκυρα και την περίοδο 1988-1991 ήταν υποπρόξενος στη Θεσσαλονίκη.  

Μετά πήγε στην Υεμένη, όπου ντυμένος με φολκλόρ στολές, έδειχνε την πίστη του στον Ερντογάν ποζάροντας με φόντο ένα... κέντημα με το πρόσωπο του Σουλτάνου. Από το 2018 υπηρετεί στη Νορβηγία. 

Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: «Σταματήστε τις προκλήσεις στο Αιγαίο»  

Την ώρα του «θερμού» επεισοδίου στο Όσλο, στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος καλούσε τον ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, να σταματήσουν εδώ και τώρα οι προκλήσεις στο Αιγαίο.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top