Στη Μόσχα την Παρασκευή ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ 

Νίκος Δένδιας Σεργκέι Λαβρόφ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί αύριο Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, στη Μόσχα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, σε μια ιδιαίτερη συγκυρία, με τις εξελίξεις στην Ουκρανία να βρίσκονται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Γεγονός που από μόνο του εκτιμάται ότι είναι μια μεγάλη διπλωματική επιτυχία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. 

Συνάντηση Νίκου Δένδια και Σεργκέι Λαβρόφ

Νίκος Δένδιας και Σεργκέι Λαβρόφ σε μία από τις συναντήσεις τους  

ΥΠΕΞ: Διάβημα στην Άγκυρα για την αμφισβήτηση των ελληνικών νησιών

Η επίσκεψη διεξάγεται επίσης σε μια περίοδο μεγάλης έξαρσης της ρητορικής της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας και δύο ημέρες μετά το επεισόδιο στο Όσλο, όπου ο Νίκος Δένδιας έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις στην προκλητική παρέμβαση του Τούρκου Πρέσβη.

H απίστευτη «τάπα» Δένδια στον Τούρκο πρέσβη στη Νορβηγία           
  

Όπως ανακοίνωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, μετά την κατ΄ ιδίαν συνάντηση που θα έχουν Νίκος Δένδιας και Σεργκέρι Λαβρόπφγ  θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. 

Κατόπιν,  θα υπάρξουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο και στη συνέχεια γεύμα εργασίας.

Ουκρανία: Πυρετώδεις προετοιμασίες στο ΥΠΕΞ για κάθε ενδεχόμενο 

Στο επίκεντρο των συνομιλιών, σύμφωνα με το ελληνικό ΥΠΕΞ, αναμένεται να βρεθούν η ασφάλεια στην Ευρώπη, η κατάσταση στην Ανατολική Ευρώπη, καθώς και στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ «στο πλαίσιο των παραδοσιακά ιστορικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, θα εξετασθεί η διμερής συνεργασία».

Σημειώνεται ότι θα είναι η τρίτη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη Ρωσική Ομοσπονδία την τελευταία διετία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top