Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ στη Βουλή: Οι… «Ελβετοί» και τα «golden boys»

Ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα σε Σκουρλέτη και Γιαννακοπούλου

Ένταση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής σημειώθηκε στη Βουλή κατά τη συζήτηση της ένστασης αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η Κουμουνδούρου για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τον ΕΦΚΑ.

Η ένσταση απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά η στάση του Κινήματος Αλλαγής να δηλώσει «παρών», προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση πως με το νομοσχέδιο θέλει να προσλάβει golden Boys με μισθό Γενικών διευθυντών (8.,132 ευρώ) στον ΕΦΚΑ.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ είπε ότι διαφωνεί με το νομοσχέδιο «αλλά δεν χρειάζεται να εγείρουμε και ζητήματα συνταγματικής φύσης για να αναδειχθεί το λάθος της ουσίας των ρυθμίσεων. Ας αφήσουμε το Σύνταγμα ήσυχο».

ΕΦΚΑ: 458 οι πιστοποιημένοι λογιστές - δικηγόροι για έκδοση σύνταξης   

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, είπε ότι το κόμμα που υπερηφανεύεται για το ΑΣΕΠ, λέγοντας ότι είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση, δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια στην παράκαμψή του από την κυβέρνηση και να δηλώνει «παρών», κάνοντας την καλύτερη πάσα στην κυβέρνηση της ΝΔ.

«Μέχρι τώρα ξέραμε ότι υπήρχαν οι πεδινοί, οι ορεινοί, και τώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχουν και οι Ελβετοί, οι άχρωμοι», είπε.

«Μαθήματα πολιτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΝΑΛ, δεν δέχεται. Να είμαστε ξηγημένοι. Πάρτε το απόφαση ότι βολικά στηρίγματα σε εμάς δεν πρόκειται να βρείτε τώρα που πιέζεστε από τις δημοσκοπήσεις. Θυμηθήκατε οψίμως τον ΑΣΕΠ του Αναστάση Πεπονή, ενώ πριν μας λέγατε ότι καταστρέψαμε τη χώρα όταν μας λέγατε Γερμανοτσολιάδες και σιωπούσατε για τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή», απάντησε σε υψηλούς τόνους η κα Γιαννακοπούλου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top