Γαϊτάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να μειώσουμε φόρους… που ο ίδιος είχε αυξήσει!

«Η Νέα Δημοκρατία έχει μειώσει 57 φόρους και δεν έφερε κανέναν νέο»

Τάσος Γαϊτάνης

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μας ζητά να μειώσουμε φόρους που εκείνος είχε αυξήσει»: αυτή είναι η απάντηση της ΝΔ στα αιτήματα της Κουμουνδούρου για μείωση φόρων και αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε πως η κυβέρνηση τα τελευταία 2,5 χρόνια «έχει μειώσει 57 φόρους και έχει ψηφίσει τρεις προϋπολογισμούς, χωρίς κανέναν νέο φόρο ή αύξηση υπάρχοντος».

Ο ίδιος, αναφέρθηκε στην τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπου πιστοποιείται η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος κατά 4,7% για το '21, ενώ υπογράμμισε ότι στη χώρα σήμερα, έχουμε τον υψηλότερο αριθμό εργαζομένων από το 2010, που αυτό σημαίνει μείωση της ανεργίας και υπενθύμισε την επικείμενη σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού.

Τσίπρας: Η εποποιία Μητσοτάκη είναι οι απευθείας αναθέσεις 5 δισ. ευρώ

Ταυτόχρονα υποστήριξε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ θέτουν θέματα μείωσης φόρων που έχουν πολύ υψηλή εισπραξιμότητα, δίχως να κοστολογούν ή να προτείνουν από που θα αναπληρωθούν.

«Αν προτείνουν να μειώσουμε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης και να αναπληρώσουμε αυτά τα χρήματα με έξτρα δανεισμό και με επιβάρυνση του χρέους, αυτό είναι ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να το ξέρουν οι Έλληνες πολίτες», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το κόμμα που αύξησε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, διαμορφώνοντας τον στα σημερινά επίπεδα.

Μητσοτάκης: Θα συνεχισθεί η στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων   

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις αυξήσεις στην ενέργεια και τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, ο κ. Γαϊτάνης επισήμανε ότι ήδη οι τιμές αποκλιμακώνονται και σημείωσε ότι χθες δόθηκαν στη δημοσιότητα στοιχεία, που δείχνουν ότι στη χώρα μας οι τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά είναι πολύ χαμηλότερες του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Κατέληξε λέγοντας «Τα 2 δις ευρώ με τα οποία έχει ενισχύσει η κυβέρνηση νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, από τον Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα, είναι το υψηλότερο πακέτο ενίσχυσης ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ευρώπη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top