Πλεύρης: Ξεκινήσαμε τη διαδικασία για αποζημιώσεις από τη Novartis

Βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ: Δε θα πείτε τίποτα για τα τιμολόγια με εντολή Πολάκη;

Θάνος Πλεύρης

Για αποζημίωση της χώρας από τη Novartis έκανε λόγο ο Θάνος Πλεύρης στη Βουλή, τονίζοντας ότι το ελληνικό Δημόσιο ξεκίνησε τη σχετική διαδικασία.

«Υπάρχει πρόταση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους . Στήνουμε επιτροπές και θα απευθυνθούμε σε δικηγορικό γραφείο για παράσταση στην Αμερική. Είτε υπερσυνταγογράφηση είτε συγκεκριμένες κλινικές δοκιμές. Ο όρος κρατικός αξιωματούχος απευθύνεται σε ιατρούς επειδή συμμετείχαν στη συνταγογράφηση. Και αυτή τη δουλειά που δεν κάνατε εσείς θα το κάνουμε εμείς. Θα τα διεκδικήσουμε στη βάση του σκανδάλου υπερσυνταγογράφησης και κλινικών δοκιμών και όχι στη βάση που εσείς επιλέξατε, να στοχοποίησετε δέκα πολιτικούς που τώρα αθωώνονται», είπε ο υπουργός Υγείας.

Novartis:Σε απολογία η πρώην εισαγγελέας Τουλουπάκη για τους χειρισμούς της

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και σε όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος για την υπόθεση, που φέρονται να έχουν ενοχλήσει την  Κουμουνδούρου.

Αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ από δήλωση του βουλευτή του Παπαδόπουλο για Novartis

«Αυτή είναι η λογική στάση αν μιλάμε για διάκριση εξουσιών. Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι επι ΣΥΡΙΖΑ έγινε έρευνα, κατέληξαν σε συμπεράσματα και στήθηκαν οι 10 κάλπες. Στις 10 κάλπες ψηφίσατε και στείλατε ανθρώπους να εξεταστούν. Και τώρα που αρχειοθετούνται οι υποθέσεις βγαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κάνουν νομικές παρατηρήσεις. Σας τιμά αυτή η συμπεριφορά; Προστατεύετε την Δημοκρατία με αυτό τον τρόπο; Θέλετε να αναλάβετε ρόλο εισαγγελέα;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Άκουσα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις θέσεις του κ. Παπαδόπουλου. Τι έχετε να πείτε στους συναδέλφους σας κ. Παπαδόπουλε που κάνουν όσα και εσείς καταγγέλλετε;» συνέχισε ο υπουργός Υγείας.

Τέλος, αναφερόμενος στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αναρωτήθηκε γιατί δεν έχει αντιδράση κανείς για την υπόθεση των τιμολογίων που ανέγραφαν ότι πρέπει να πληρωθούν με εντολή αναπληρωτή υπουργού .

«Λέει το τιμολόγιο ότι πρέπει να πληρωθεί με εντολή Πολάκη.  Αν το έλεγε για υπουργό της Νέας Δημοκρατίας θα είχατε ανεβεί στα έδρανα», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top