Σύνδεσμοι χούλιγκαν:  Όλα τριγύρω αλλάζουν, όλα τα ίδια μένουν

Πάρθηκαν μέτρα για την οπαδική βία αλλά δεν ίδρωσε κανένα αυτί 

Ο κύκλος του αίματος της οπαδικής βίας δεν κλείνει, όπως έδειξε η δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, με τους πολίτες είναι μόνιμα στο ίδιο έργο θεατές, χωρίς να αλλάζει κάτι, παρά τα αλλεπάλληλα περιστατικά, όπως τόνισε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.  


Οπαδική Βία: Σπέρνουν Τον Τρόμο Στις Γειτονιές

«Δεν είμαι αισιόδοξος ότι και τώρα θα γίνει κάτι. Διότι, σε μερικές μέρες η ειδησεογραφία θα προχωρήσει και ο 19χρονος Άλκης θα είναι μια τραυματική ανάμνηση, χωρίς να αλλάξει κάτι δραστικά σε αυτό που είναι ο πυρήνας του προβλήματος: η σύνδεση των ομάδων με τους συνδέσμους των οργανωμένων οπαδών που για πολλούς Προέδρους λειτουργούν ως μηχανισμός επιβολής και ισχύος» ανέφερε ο δημοσιογράφος του Star.    

Γιγαντώνεται η οπαδική βία - «Κόκκινος» συναγερμός στην Πολιτεία

Πάρθηκαν μέτρα, αλλά δεν ίδρωσε κανένα αυτί 

Όπως επίσης επισήμανε ο Γ. Ευγενίδης, διαχρονικά, από την Πολιτεία και από τις ομάδες δεν υπάρχει βούληση να αλλάξει κάτι. «Ακούω για μέτρα. Μα έχουν παρθεί πολλά μέτρα. Η αθλητική βία έγινε πέρυσι ξανά ιδιώνυμο αδίκημα. Δημιουργήθηκε «Μητρώο Λεσχών Φιλάθλων « το 2016. Τα εισιτήρια έγιναν ονομαστικά και ηλεκτρονικά, ακριβώς για να αποκτήσουν ονοματεπώνυμο οι γνωστοί-άγνωστοι των γηπέδων. Το ελληνικό ποδόσφαιρο μπήκε υπό επιτροπεία από UEFA και FIFA. Μέχρι και με Grexit από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είχε απειλήσει ο Πρωθυπουργός τις ομάδες, αν δεν συνέλθουν. Τι έγινε στο τέλος; Απλά, τα επεισόδια βγήκαν από το γήπεδο και μεταφέρθηκαν γύρω από το γήπεδο» τόνισε. 

«Οι γονείς του Άλκη είναι βυθισμένοι στον πόνο, με το ζόρι περπατάνε»

Όπως συμπλήρωσε, τίποτε δε θα αλλάξει, όσο διατηρείται αυτό το απόστημα «και κάποτε θα έχουμε έναν άλλον Άλκη και θα ξαναλέμε τα ίδια». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top