Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος: Να υψώσουμε τείχος ενάντια στη ρητορική μίσους

Το ΥΠΕΞ τιμά τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Ολοκαύτωμα
«To Άουσβιτς υπήρξε το μεγαλύτερο στρατόπεδο καταστροφής της ανθρώπινης ψυχής» (φωτογραφία αρχείου unsplash.com)

«Είναι υποχρέωσή μας να υψώσουμε ένα τείχος ενάντια στη ρητορική μίσους, στον ρατσισμό, στις διακρίσεις, στον αντισημιτισμό και στην άρνηση του Ολοκαυτώματος», υπογραμμίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, σημειώνοντας ωστόσο πως «η μνήμη του Ολοκαυτώματος χάνεται».

Χάιντς Κούνιο: Επέζησε από τo Ολοκαύτωμα, νίκησε και τον κορωνoϊό

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

«Σήμερα, 27 Ιανουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, τιμούμε, αναστοχαζόμαστε και δρούμε για την διατήρηση της μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.»

«Αποτελεί υποχρέωση μας να μην ξεχάσουμε ποτέ αυτό που συνέβη στην Ευρώπη μόλις πριν οκτώ δεκαετίες. Να αναρωτηθούμε, όπως έκανε ένας από τους πρώτους επιζώντες του Ολοκαυτώματος που έγραψε την απάνθρωπη εμπειρία του, ο Primo Levi, “αν αυτός είναι ο άνθρωπος”.»

«Δυστυχώς σήμερα, η μνήμη του Ολοκαυτώματος χάνεται. Ένας Ευρωπαίος στους είκοσι δεν έχει ακούσει ποτέ για το Ολοκαύτωμα.» 

«Παράλληλα αναδύονται νέες απειλές. Η ρητορική μίσους, ο ρατσισμός, οι διακρίσεις, ο αντισημιτισμός, η άρνηση του Ολοκαυτώματος.»

«Υποχρέωσή μας είναι να υψώσουμε ένα τείχος ενάντια στις απειλές αυτές Να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στην εκπαίδευση.»

«Αυτές είναι οι βασικές προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας της Παγκόσμιας Συμμαχίας για την Μνήμη του Ολοκαυτώματος, τις οποίες θα συνεχίσουμε να προβάλουμε.»

Ανδρουλάκης για Διεθνή Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Ολοκαυτώματος

«Η βαρβαρότητα του Ολοκαυτώματος θα στοιχειώνει για πάντα την ανθρωπότητα. Η διατήρηση της μνήμης  των εκατομμυρίων θυμάτων, ανάμεσά τους και των Ελλήνων Εβραίων απαιτεί να υψώνουμε τη φωνή μας απέναντι στους αρνητές της ιστορίας.

Ο αγώνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη, απέναντι στην αναζωπύρωση της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού πρέπει να είναι καθημερινός και συνεχής».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top