Θεοδωρικάκος για υπόθεση βιασμού 24χρονης:«Οι νόμοι είναι νόμοι για όλους»

«Ανδρισμός είναι να αγαπάς και να σέβεσαι» είπε από τη Θεσσαλονίκη

«Εμπιστεύομαι την αστυνομία ότι κάνει με επαγγελματικό και άξιο τρόπο τη δουλειά της. Θέλω να ενημερωθώ πιο συγκεκριμένα, οι νόμοι είναι νόμοι και πρέπει να τηρούνται για όλους, όποιοι και αν είναι αυτοί κι από εκεί και πέρα, τα πορίσματα που θα βγάλει η έρευνα της Αστυνομίας θα αποδοθούν ξανά στη Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Έτσι γίνεται σε μια σοβαρή χώρα που λειτουργούν οι θεσμοί κι έτσι θα γίνει κι εδώ, στην πατρίδα μας», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος για την υπόθεση της 24χρονης που βιάστηκε στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της επίσκεψής του στη συμπρωτεύουσα.

Βιασμός 24χρονης: «Δε θα κάνω πίσω» - Αναγνώρισε και δεύτερο πρόσωπο

«Πέντε μήνες που υπηρετώ ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχω δει ότι όταν η Αστυνομία είναι ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της, την κάνει αποτελεσματικά. Και σε αυτά τα περιστατικά και σε άλλα. Είδατε πρόσφατα ότι απελευθερώθηκε επιτέλους μετά από 35 χρόνια το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο από μία καρικατούρα κατάληψης, η οποία ταλαιπωρούσε το Πανεπιστήμιο, τα παιδιά μας, τους καθηγητές, τους πάντες. Άρα, η Αστυνομία ξέρει να κάνει τη δουλειά της. Εμπιστευτείτε την και σε αυτές τις υποθέσεις», τόνισε ο υπουργός.

Βιασμός 24χρονης: Δέχεται απειλές για τη ζωή της και έφυγε από το σπίτι της

Απευθυνόμενος δε προς όλους του πολίτες, είπε χαρακτηριστικά: «Ας προσέχουμε όλοι πώς μεγαλώνουμε, ιδίως τα αγόρια μας. Είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Είμαστε όλοι γονείς. Τα αγόρια μας, όπως και τα κορίτσια μας, πρέπει να σέβονται ο ένας τον άλλον. Να υπάρχει αγάπη και σεβασμός. Ανδρισμός είναι να είσαι ευγενικός, ν’ αγαπάς και να σέβεσαι μια κοπέλα και μια γυναίκα. Και τίποτα άλλο».

Ανάγκη επέκτασης των Γραφείων Ενδοοικογενειακής Βίας της ΕΛ.ΑΣ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε την ανάγκη επέκτασης των Γραφείων Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), λόγω της έξαρσης των περιστατικών, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι έχουμε αύξηση αυτής της κατάστασης και οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε.

Προσερχόμενος, σήμερα το πρωί, στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, όπου τον υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμαλάκης, ο υπουργός ανέφερε πως επέλεξε να επισκεφθεί το συγκεκριμένο ΑΤ «διότι εδώ υπάρχει το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, μία υπηρεσία η οποία δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες που ταλαιπωρούνται από ψυχική ή σωματική βία στο πλαίσιο μίας σχέσης ή ενός γάμου, να καταγγείλουν τα περιστατικά», αλλά και να επιβραβεύσει τους τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι πριν από περίπου έναν μήνα έσωσαν μια γυναίκα- θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Σημείωσε δε, πως «ενώ τα περιστατικά χαμηλής εγκληματικότητας, ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές αυτοκινήτων, σε σχέση με το 2019 και 2018 έχουν μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό -και αναφέρομαι σε αυτό το διάστημα που έχει τελειώσει η καραντίνα γιατί με την καραντίνα ήταν λογικό ότι θα είχε συμβεί αυτό- δυστυχώς έχουμε έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας», υπογραμμίζοντας πως «είναι προφανές ότι δεν φτάνουν τα έξι γραφεία που έχουμε ιδρύσει. Άρα είναι μια υπηρεσία που θα επεκταθεί και θα ενταθεί η εκπαίδευση των αστυνομικών για να είναι σε θέση να ανταποκρίνονται σε αυτό». 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top