Άνοιγμα σχολείων: Σκληρή κόντρα Κεραμέως – Φίλη στη Βουλή

«Θα είχαν κοινωνικές επαφές άλλα 310.000 κρούσματα»

Σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή για το άνοιγμα των σχολείων είχαν η Νίκη Κεραμέως και ο Νίκος Φίλης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας κατήγγειλε ότι τα κρούσματα που διαπιστώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, είχαν ήδη δώσει το παρών στα σχολεία.

«Τα 6.000 κρούσματα, που διαπιστώθηκαν σήμερα, υπάρχουν στο σχολείο από τη Δευτέρα. Τα 10.000 κρούσματα, που διαπιστώθηκαν την Τετάρτη, υπήρχαν από τη Δευτέρα. Δηλαδή, 16.000 κρούσματα ήταν στα σχολεία», είπε ο κ. Φίλης.

Σχολεία: Περίπου 6.500 τα θετικά self test μαθητών κι εκπαιδευτικών σήμερα

Ο Νίκος Φίλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να εφαρμόσει την ανοσία της αγέλης και επικαλούμενος τον ΕΟΔΥ ανέφερε ότι «το 24% των κρουσμάτων είναι ηλικίας 0 -17 ετών, ενώ στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων το αντίστοιχο ποσοστό έπεσε στο 14%».

«Αυτή την ώρα στα σχολεία γίνεται ο μαζικότερος έλεγχος που έχει γίνει στην πανδημία. Εντοπίστηκαν χιλιάδες εν δυνάμει κρούσματα, 31.000 μέχρι χθες, τα οποία απομονώθηκαν, διακόπτοντας την πορεία διασποράς του ιού. Αν σας είχαμε ακούσει, αυτά τα 31.000 άτομα θα κυκλοφορούσαν ανέμελα κάθε μέρα αυτής της εβδομάδας. Δεν θα είχαν κοινωνικές επαφές με τουλάχιστον άλλα 10 άτομα; Άρα, 310.000 εν δυνάμει κρούσματα, ως απόρροια της έκκλησής σας. Ευτυχώς που δεν σας ακούσαμε»  είπε η Νίκη Κεραμέως.

«Είναι πρωτοφανές αυτό που λέτε. Όλοι την ίδια μέρα νόσησαν κε Φίλη; Η θετικότητα στα παιδιά είναι μόλις στο 1,4%. Από εκεί που δεν ελεγχόταν κανείς τώρα ελέγχονται οι πάντες. Ο ΣΥΡΙΖΑ -όχι εσείς προσωπικά- συνεχίζει να κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές.
Έχετε κάνει ό,τι μπορείτε για να εμποδίσετε την ομαλή λειτουργία της εκπαίδευσης. Όλοι , εκτός από εσάς , έχουν χαρεί με την επιστροφή στην κανονική λειτουργία», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top