Γκάγκα: Σαρώνει η Όμικρον - Στο 89% των κρουσμάτων το ποσοστό της!    

Πότε θα γίνεται εμβολιασμός με Moderna σε όλη την Ελλάδα   

Στη δραματική αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον, που πλέον αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία.   

ΠΟΥ: «Η Όμικρον μπορεί να προκαλέσει νέες, πιο επικίνδυνες μεταλλάξεις»

Όπως συγκεκριμένα ανακοίνωσε η κυρία Γκάγκα, η αναλογία δειγμάτων Όμικρον στις 30/12 ήταν 82 % και στις 31/12 η αναλογία της έφθασε στο 89%!  «Άρα ανεβαίνει και σήμερα έχει ξεπεράσει πιθανότατα το 90%» σχολίασε και πρόσθεσε:  

Πώς θα παίρνουν οι εργαζόμενοι αναρρωτικές άδειες και πιστοποιητικό νόσησης

«H Όμικρον φαίνεται ότι επικρατεί στην κοινότητα, είναι σημαντικό λοιπόν λόγω της διασποράς της μόλυνσης και της μεγάλης θετικότητας να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα, να φοράμε τη μάσκα, να βλέπουμε λίγους ανθρώπους χωρίς μέτρα. Και αν βλέπουμε το οποιοδήποτε σύμπτωμα να μη βγαίνουμε από το σπίτι και να ελεγχόμαστε με rapid test,  αν έχουμε συμπτώματα που επιμένουν». 

Κορωνοϊός: 43.386 τα σημερινά κρούσματα - 62 νεκροί και 628 διασωληνωμένοι

Η κυρία Γκάγκα ανακοίνωσε επίσης σχετικά με τον εμβολιασμό ότι θα προχωρήσει η ανάπτυξη περισσότερων εμβολιαστικών γραμμών και για παιδιά και για ανήλικες.    

Κορωνοϊός: Μία τέταρτη δόση του εμβολίου πενταπλασιάζει τα αντισώματα

Σχετικά με τον εμβολιασμό με Moderna, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει η δυνατότητα να γίνεται στα εμβολιαστικά κέντρα όλης της Ελλάδας, κάθε Κυριακή.        
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top