Αυστηρή απάντηση ΥΠΕΞ στις προκλητικές δηλώσεις της Άγκυρας

«Οξύμωρο να εγκαλεί την Ελλάδα η Τουρκία»

Την έντονη ενόχληση της Άγκυρας προκάλεσαν οι δηλώσεις που έκανε χθες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του με τον Σαουδάραβα ομόλογό του.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ έκανε λόγο για «αντιτουρκικές» δηλώσεις και τόνισε πως εάν κάποιος απειλεί στην περιοχή, αυτή είναι η Ελλάδα.

«Είναι οξύμωρο η χώρα που συστηματικά τις τελευταίες ημέρες έχει προβεί σε σειρά επιθετικών δηλώσεων, μέσω κυβερνητικών αξιωματούχων της, οι οποίοι απειλούν ευθέως την Ελλάδα και αμφισβητούν ακόμη και την εδαφική κυριαρχία της, να εγκαλεί τη χώρα μας για "προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες"», τονίζει ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, απαντώντας στην προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, που έκανε λόγο για «παραλήρημα Δένδια».

«Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εκφράζει τις πάγιες θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, θέσεις οι οποίες αντανακλούν την προσήλωση της Ελλάδας στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και στην προστασία των συμφερόντων της χώρας μας. Οι θέσεις αυτές εκφράζονται ψύχραιμα και νηφάλια αποφεύγοντας επιμελώς οποιαδήποτε ονομαστική αναφορά σε αξιωματούχους άλλων χωρών, ως είθισται στην διπλωματική πρακτική. Είναι πραγματικά λυπηρό ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας παραβαίνει αυτόν τον απαράβατο κανόνα και εκτοξεύει αβάσιμες και αστήρικτες κατηγορίες εναντίον κυβερνητικών αξιωματούχων άλλων χωρών, όπως του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας», τονίζεται στη δήλωση του κ. Παπαϊωάννου.

«Και είναι επίσης οξύμωρο ότι η χώρα που συστηματικά τις τελευταίες ημέρες έχει προβεί σε σειρά επιθετικών δηλώσεων, μέσω κυβερνητικών αξιωματούχων της, οι οποίοι απειλούν ευθέως την Ελλάδα και αμφισβητούν ακόμη και την εδαφική κυριαρχία της, να εγκαλεί τη χώρα μας για "προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες"», προσθέτει.

Αναφορικά με τις μονομερείς αιτιάσεις που αναφέρονται στην εν λόγω ανακοίνωση, «απορρίπτονται εν τω συνόλω τους». 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top