Δένδιας: Διπλωματικός μαραθώνιος για την προώθηση των θέσεων της χώρας μας

Όλο το πρόγραμμα αναλυτικά - Δε θα πάει τελικά ο ΥΠΕΞ στη Βιέννη

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συνεχίσει τις προσεχείς ημέρες τον διπλωματικό μαραθώνιο με σκοπό την προώθηση των θέσεων της χώρας μας, αλλά και την εμπέδωση των δεσμών που έχει οικοδομήσει.

Λετονία: Στη σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ ο Νίκος Δένδιας

Ο κ. Δένδιας αναμένεται να υποδεχθεί στην Αθήνα, στις 4 Ιανουαρίου, τον Σαουδάραβα ΥΠΕΞ Πρίγκιπα Faisal, στη συνέχεια της διμερούς επίσκεψης στο Ριάντ τον περασμένο Απρίλιο, αλλά και της συμμετοχής του ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας στο Φόρουμ Φιλίας τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αθήνα.

Μετά, ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να επισκεφθεί δύο από τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις της Υποσαχάριας Αφρικής, την Νιγηρία και την Αγκόλα, μεταξύ 9 και 11 Ιανουαρίου.

Στη Ρώμη ο Νίκος Δένδιας: Σε εφαρμογή η συμφωνία με την Ιταλία

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας αναμένεται να μεταβεί στην Βρέστη για το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Κατά την παραμονή του στη Γαλλία, ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να επισκεφθεί το ναυπηγείο όπου κατασκευάζονται οι νέες Ελληνικές φρεγάτες και να έχει διμερείς επαφές με τον Γάλλο ομόλογο του Jean-Yves Le Drian, με την συμμετοχή επίσης των Υπουργών Άμυνας Ελλάδας Νίκου Παναγιωτόπουλου και Γαλλίας Florence Parly.
 

Αναβλήθηκε η επίσκεψη στη Βιέννη λόγω της πανδημίας   

Ο κ. Δένδιας είχε προγραμματισθεί να επισκεφθεί τη Βιέννη την πρωτοχρονιά, όπου θα είχε γεύμα εργασίας με τον ΥΠΕΞ της Αυστρίας. Σύμφωνα όμως με διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αυστριακό ομόλογο του Alexander Schallenberg, κατά την οποία συμφωνήθηκε ότι λόγω της κατάστασης της πανδημίας γενικότερα, η προγραμματισμένη επίσκεψη στην Βιέννη την πρωτοχρονιά να αναβληθεί. 

Η επίσκεψη αναμένεται να λάβει χώρα το συντομότερο δυνατόν, ει δυνατόν εντός του Ιανουαρίου.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Υπουργού Εξωτερικών αναμένεται να προχωρήσει κανονικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top