Μειώνεται στις πέντε μέρες η καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς

Αλλάζει το πρωτόκολλο για όσους νοσούν από κορωνοϊό

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης - Θα ισχύσουν από 3/1 

Με τα σημερινά κρούσματα να αναμένεται να ξεπεράσουν τις 18.000, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ότι εξετάζονται αλλαγές στα όσα ισχύουν για το διάστημα καραντίνας, ενώ προανήγγειλε ότι τα νέα μέτρα, που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (27/12), τελικά μπορεί να έρθουν πριν την Πρωτοχρονιά. 

Κορωνοϊός: Αναμένονται 18.000 κρούσματα - Πιθανόν νωρίτερα τα νέα μέτρα

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας παρουσίασε τα τελευταία στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, δηλώνοντας πως πλέον στην Αττική έχουμε καθημερινά 370% αύξηση των κρουσμάτων, ενώ στην Επικράτεια 150%, κάτι που δείχνει ότι η μετάλλαξη Όμικρον κυριαρχεί.

Μάλιστα, ο ίδιος είπε πως εξετάζεται η μείωση του διαστήματος καραντίνας για ασυμπτωματικούς ασθενείς που νοσούν με τη μετάλλαξη Όμικρον σε 5 μέρες από 10 που ισχύει έως τώρα. Το συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο ακολουθούν στις ΗΠΑ, όπου οι ασυμπτωματικοί βγαίνουν από την καραντίνα μετά από 5 μέρες. Παράλληλα, ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε πως για τις υπόλοιπες μέρες νόσησης θα υπάρχει ισχυρή σύσταση για μάσκα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της δημοσιογράφου του Star Κατερίνας Παπακωστοπούλου, η Επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε τη μείωση της καραντίνας στις 5 μέρες για τα άτομα με ήπια νόσηση και όσους δεν έχουν πλέον συμπτώματα, στο πλαίσιο της αντίστοιχης απόφασης που εκδόθηκε σήμερα από το CDC σχετικά με την επικείμενη κυριαρχία της μετάλλαξης Όμικρον. Όλες οι λεπτομέρειες αναμένεται να καθοριστούν με ΚΥΑ. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top