Νέα μέτρα για την είσοδο στην Ελλάδα - Τι ισχύει για όσους κάνουν ταξίδι

Με αρνητικό μοριακό ή rapid test όλοι οι ταξιδιώτες άνω των πέντε ετών

Από την ερχόμενη Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου, στις 6 το πρωί, θα τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα για τους ταξιδιώτες στην Ελλάδα.

Όπως προβλέπεται στην ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) που δημοσιεύτηκε, οι ταξιδιώτες από 5 ετών και άνω θα μπορούν να εισέλθουν στη χώρα μόνο με αρνητικό μοριακό (PCR) τεστ 72 ωρών ή με rapid test 24 ωρών.

Κορωνοϊός: Και με rapid test η είσοδος των ταξιδιωτών στην Ελλάδα

Εξαιρούνται οι ταξιδιώτες, που θα παραμείνουν στο εξωτερικό για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών.

Τα μέτρα ισχύουν έως τις 10 Ιανουαρίου 2022 στις 6 το πρωί.

Αναλυτικά τι προβλέπεται για τους ταξιδιώτες από την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου

Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη χώρα, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr, με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα πριν από την άφιξή τους στη χώρα.

Η απόδειξη συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας PLF, που αποστέλλεται αυτόματα με ηλεκτρονικό μήνυμα στον επιβάτη από το σύστημα, θεωρείται αναγκαίο ταξιδιωτικό έγγραφο. Έγκυρη φόρ μα PLF, με κωδικό QR, θεωρείται αναγκαία για την είσοδο σε κάθε πύλη εισόδου της Χώρας.

Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη Χώρα, ανεξαρτήτως εμβολιασμού ή νόσησης αυτών, οφείλουν να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID-19, που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρί- σματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Δείτε την ΚΥΑ για τα νέα μέτρα στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top