Τσίπρας: Ευθύνη του Μητσοτάκη οι 150 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

«Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια διπλή πανδημία»

«Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει επιβάρυνση των νοσοκομείων, αλλά μόνο στη χώρα μας και ενδεχομένως σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Ρουμανία, βιώνουμε τριτοκοσμικές σκηνές στα νοσοκομεία. Μόνο στη χώρα μας έχουμε150 πρόχειρα διασωληνωμένους ασθενείς έξω από τις μονάδες εντατικής θεραπείας. Πουθενά αλλού», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση στο Αθλητικό Κέντρο Κοζάνης.

«Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια διπλή πανδημία. Αυτή του κορονοϊού από τη μία και από την άλλη της ακρίβειας και της όξυνσης των ανισοτήτων. Και στις μέρες που ζούμε και οι δύο κρίσεις κορυφώνονται», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Τσίπρας: Δεν είναι υποχρεωτικότητα αλλά οικονομικός εκβιασμός

«Ζούμε για άλλη μια φορά σκηνές τραγωδίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ζούμε, όμως, και σε μια πρωτοφανή συνθήκη όπου τα περισσότερα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις βιώνουν το σύνδρομο της 3ης εβδομάδας. Την 3η βδομάδα του μήνα τελειώνουν τα λεφτά, ενώ ο μήνας και οι υποχρεώσεις τρέχουν. Και για αυτή τη διπλή δοκιμασία η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποκλειστική και βαρύτατη ευθύνη», πρόσθεσε.

«Πρωταθλήτρια η Ελλάδα σε θανάτους από κορωνοιό»

«Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει κορωνοϊός, αλλά η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια τους τελευταίους μήνες σε θανάτους. Και σε όλη την Ευρώπη έχουμε ενεργειακή κρίση αλλά η μικρή Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στις τιμές χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος. Και μόνο η Ελλάδα διατηρεί το μισθό σε χαμηλότερα επίπεδα το 2021 από ότι μια δεκαετία πριν», κατέληξε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της και στις δύο κρίσεις, λέγοντας: «Όλα αυτά δεν είναι τυχαία γεγονότα, δεν είναι η κακή μας μοίρα ή το κακό μας ριζικό. Ούτε αποτελούν μια παροδική συγκυρία αναπότρεπτη. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα είτε επιλογών, είτε λαθών, είτε παραλείψεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Θέλω, λοιπόν, σήμερα από εδώ, από την Κοζάνη, να στείλω ένα μήνυμα απλό, κατανοητό και αποφασιστικό: Δεν πάει άλλο με αυτούς που μας κυβερνούν. Δεν πάει άλλο με την ιδιοτέλεια, τον κυνισμό, και την ανικανότητα μιας κυβέρνησης και ενός πρωθυπουργού, που αρνούνται όχι μόνο να συζητήσουν, να αποδεχθούν την πραγματικότητα, αλλά και να την κοιτάξουν κατάματα. Και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ακόμα και αυτοί που ψήφισαν τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2019, έχουν αρχίσει να γυρίζουν τη πλάτη στον κ. Μητσοτάκη».

Εξέφρασε, μάλιστα, την εκτίμηση ότι «σύντομα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θα είναι παρελθόν».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top