Briefing σε… φοιτητές από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Οικονόμου  

Μια διαφορετική ενημέρωση από τον Υφυπουργό 

Γιάννης Οικονόμου briefing

Ένα διαφορετικό briefing διεξήχθη σήμερα, λίγα λεπτά μετά από την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, υποδέχτηκε μεταπτυχιακούς φοιτητές του προγράμματος «ΠΜΣ Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, όπου πραγματοποιούνται οι ενημερώσεις κάθε εβδομάδα.

Οικονόμου: «Κάθε επιτυχία της Ελλάδας προκαλεί αμηχανία στον Τσίπρα»

Η προσομοίωση έγινε τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορονοϊό, ενώ ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και μελλοντικοί επαγγελματίες στο αντικείμενο των σπουδών τους ξεναγήθηκαν στην αίθουσα, όπου πραγματοποιείται η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον κ. Οικονόμου. Αρχικά ενημερώθηκαν για τεχνικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίον φεύγει η εικόνα και ο ήχος για να φτάσει στους τηλεοπτικούς και ψηφιακούς δέκτες. 

Η ενημέρωση για τις τεχνικές λεπτομέρειες αλλά και για όλη την προετοιμασία που εξελίσσεται πριν από κάθε ενημέρωση έγινε από τους καθ' ύλην αρμόδιους εργαζομένους της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με τις φοιτήτριες και τους φοιτητές που συμμετείχαν - συνολικά 18 - να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μάλιστα, έγινε ειδική ενημέρωση από τον ηχολήπτη, ενώ κάποιοι μπήκαν στο στούντιο για να δουν ιδίοις όμμασι τον τρόπο με τον οποίον φεύγει η εικόνα και ο ήχος για την ΕΡΤ.

Οικονόμου: Ούτε σε lockdown θα πάμε, ούτε θα καταρρεύσει το ΕΣΥ

Ο κ. Οικονόμου, στη συνέχεια, προχώρησε στην εισαγωγική του τοποθέτηση και δέχτηκε τις ερωτήσεις των φοιτητών, με τις ερωτήσεις τους να κινούνται σε όλο το φάσμα της εγχώριας και διεθνούς επικαιρότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι έγιναν περισσότερες από 20 ερωτήσεις, καθώς αρκετοί εκ των φοιτητών επανήλθαν με νέα ερώτηση. Οι 18 φοιτήτριες και φοιτητές που βρίσκονται στο πρώτο έτος του μεταπτυχιακού τους προγράμματος, θα καταθέσουν ακολούθως τη σημερινή τους εμπειρία ως ρεπορτάζ στο πλαίσιο εργασίας του μαθήματος.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των φοιτητών με τη διαδικασία να διαρκεί μία ώρα. Πάνω σε αυτή την εργασία, άλλωστε, θα αξιολογηθούν. Οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες έλαβαν σε πρακτικό επίπεδο γνώση της διαδικασίας που διεξάγεται με όλους τους όρους που τηρούνται για τους διαπιστευμένους πολιτικούς συντάκτες, καθώς και για τους ανταποκριτές ξένου Τύπου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top