Επταπλασιάστηκαν τα ραντεβού για το εμβόλιο μέσα σε 24 ώρες

Το πρόστιμο των 100 ευρώ «έκλεισε» 17.500 ραντεβού σε μία ημέρα

Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η αύξηση στα ραντεβού για τον εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών μέσα σε 24 ώρες, μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη την Τρίτη, για υποχρεωτικό εμβολιασμό ή πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα από 16 Ιανουαρίου.

Μέσα σε 24 ώρες, τα ραντεβού για την πρώτη δόση, υπό τον φόβο του προστίμου, σχεδόν επταπλασιάστηκαν.

Νέα μέτρα: Πόσα θα πληρώνουν τον μήνα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι

Συγκεκριμένα, ενώ τα ραντεβού για την πρώτη δόση σε αυτή την ηλικιακή ομάδα δεν ξεπερνούσαν τα 2.600 ημερησίως, από χθες το μεσημέρι έχουν κλειστεί σχεδόν 17.500 ραντεβού.

Σημειώνεται πως η πρώτη δόση, και όχι απλά το ραντεβού για να γίνει το εμβόλιο, θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι τις 16 Ιανουαρίου για να μην βεβαιωθεί το πρόστιμο των 100 ευρώ. 

Πώς θα πληρώνουν τα πρόστιμα οι ανεμβολίαστοι 60αρηδες 

Όσοι δεν έχουν κάνει την πρώτη δόση μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα, έως ότου εμβολιαστούν.

Νέα μέτρα: Στην εφορία το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους

Το πρόστιμο θα το βεβαιώνει η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) και θα καταχωρείται ως οφειλή. Τα χρήματα θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο για τα νοσοκομεία.

Υποχρέωση εμβολιασμού έχουν όσοι έχουν γεννηθεί έως και την 31η Δεκεμβρίου του 1961.

Στην Βουλή η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των 60ρηδων

Στην Βουλή κατατέθηκε, εξάλλου, η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ανεμβολίαστων ατόμων άνω των 60 ετών και την επιβολή προστίμου 100 ευρώ ανά μήνα για όσους δεν σπεύσουν να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους εως την 16η Ιανουαρίου 2022.

Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα το βράδυ στην Ολομέλεια.

«Η προσφορά, αναγκαιότητα και αναλογικότητα του εμβολιασμού, ως μέσου για την ανάσχεση της διασποράς της πανδημίας, καθιστά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για συγκεκριμένες ομάδες προσώπων συμβατό με το Σύνταγμα», αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top