Κίνημα Αλλαγής: Σήμερα το μεγάλο debate χωρίς συμμετοχή Παπανδρέου

Ντέρμπι για τρεις δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Αποκαλύφθηκε η ανακαινισμένη πρόσοψη των κεντρικών γραφείων στο ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη

Η ώρα για το μεγάλο debate, πριν τις εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής έφτασε.

Οι πέντε υποψήφιοι για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, εξαιρουμένου του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος δε θα συμμετέχει, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην δημόσια τηλεόραση στο debate με τη συμμετοχή των δημοσιογράφων Παύλου Τσίμα, Γιώργου Κουβαρά και Τάσου Παππά.

Οι κ. Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Χρηστίδης, Καστανίδης και Γερουλάνος θα έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν απευθείας διάλογο και να θέσουν ερωτήσεις στους συνυποψηφίους τους. 

Οι θεματικές ενότητες του debate είναι:

•    Η διαχείριση κρίσεων (πανδημία και κράτος πρόνοιας - Οικονομική κρίση - Κλιματική αλλαγή - Ενεργειακή κρίση - Δημογραφικό)

•    Εξωτερική πολιτική (Εθνικά θέματα - Η σχέση με την Τουρκία - Μεταναστευτικό),

•    Δημοκρατία - Θεσμοί - Δικαιοσύνη - Πολιτικό Σύστημα - Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση - Νέες τεχνολογίες

•    Η θέση του Κινήματος Αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό - Πολιτική, εκλογική στρατηγική και συμμαχίες - Η σχέση με Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ - Το μέλλον της παράταξης - Η ελληνική και ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία - Η επόμενη μέρα. Η πέμπτη ερώτηση θα τεθεί εκτός θεματικού πλαισίου.

Σύμφωνα, πάντως, με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου εξελίσσονται σε ντέρμπι για τρεις, με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Νίκο Ανδρουλάκη να κονταροχτυιπούνται για τον δεύτερο γύρο, στις 12 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top