Πλεύρης: Προκλητική η επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ να καταρρεύσει το ΕΣΥ  

Τι απάντησε ο Υπουργός Υγείας στην κριτική  για τη διαχείριση της πανδημίας

Θάνος Πλεύρης

Με αναφορά σε «επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ να καταρρεύσει το ΕΣΥ για μικροπολιτικά οφέλη», την οποία χαρακτήρισε «προκλητική», απάντησε στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διαχείριση της πανδημίας ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης 

Σκληρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ για πανδημία: Τραγωδία με υπογραφή Μητσοτάκη   

«Η τραγωδία που ζει η χώρα μας για τέταρτη συνεχή φορά έχουν την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη» είχε υποστηρίξει η αξιωματική αντιπολίτευση, επισημαίνοντας ότι  στην κυβέρνηση «αντιμετωπίζουν την ενίσχυση του ΕΣΥ ως πολυτέλεια», ενώ και ότι ο πρωθυπουργό «αφήνει τον κόσμο ανυπεράσπιστο, στο έλεος του τέταρτου φονικού κύματος του κορωνοϊού».

Θάνος Πλεύρης: Δε θα γίνει lockdown- Θα ληφθούν κι άλλα μέτρα αν χρειαστεί

Ο κ. Πλεύρης στην απάντησή του ανέφερε;  «Το ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας έχει ενισχυθεί με άνω των 14.000 ιατρών και νοσηλευτών και έχουν υπερδιπλασιαστεί οι κλίνες ΜΕΘ. Ήδη το σύνολο των κλινών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα διατίθεται στο ΕΣΥ και άνω των 700 απλών κλινών του ιδιωτικού τομέα με το σύνολο του προσωπικού τους να διατίθενται για την κάλυψη Covid και non Covid περιστατικών. Επιπλέον έχουμε ήδη προβεί σε επίταξη υπηρεσιών ιατρών, όπου κρίθηκε απαραίτητο. Όλη η χώρα είναι μια Υγειονομική Περιφέρεια και από το σύνολο των δυνάμεων του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού παρέχεται σε όλους τους ασθενείς η δέουσα θεραπεία,σύμφωνα με τους κανόνες της Ιατρικής επιστήμης, τη στιγμή που άλλες χώρες με ισχυρότερα συστήματα υγείας αδυνατούν να περιθάλψουν περιστατικά. Το πρόγραμμα νοσηλειών και εφημεριών καθορίζεται από το εκάστοτε νοσοκομείο με γνώμονα την πληρέστατη εξυπηρέτηση των ασθενών».

Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Δέκα μέρες καραντίνα όσοι έρχονται από νότια Αφρική

«Να θυμίσουμε στον κ. Τσίπρα που επισκέφθηκε τη Θεσσαλία, ότι στα εκεί νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. το 2019 υπήρχαν 1.516 γιατροί, ενώ σήμερα υπάρχουν 1.617. Το 2019 υπήρχαν 3.406 νοσηλευτές, ενώ σήμερα υπηρετούν 4.058. Το 2019 υπήρχαν 46 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ σήμερα υπάρχουν 105 κλίνες. Η επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ να καταρρεύσει το ΕΣΥ για μικροπολιτικά οφέλη εκτός από εμφανής είναι πλέον και προκλητική» κατέληξε στη δήλωσή του ο Υπουργός Υγείας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top