Μ. Γκάγκα: Παράθυρο για είσοδο με rapid test στα σούπερ μάρκετ

«Η διπλή μάσκα δεν έχει νόημα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για απαιτείται αρνητικό rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. 

Όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αυτή την ώρα δεν υπάρχει στο τραπέζι η λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού

Νέα μέτρα: Τι απαγορεύεται να πωλούν πλέον τα σούπερ μάρκετ

«Παρακολουθούμε τα κρούσματα καθημερινά. Η σύσταση είναι να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες επαφές. Το αν θα προχωρήσουμε σε περισσότερα μέτρα, είναι κάτι που πρέπει να συζητήσουμε με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Αυτή τη στιγμή πάντως δεν είναι στο τραπέζι περισσότερα μέτρα», είπε.

Τόνισε πως δεν έχει νόημα να φοράμε διπλή χειρουργική μάσκα, εκτός κι αν είναι υφασμάτινη ή μάσκα τύπου FFP2.

Νέα μέτρα προ των πυλών για τους ανεμβολίαστους

Όσον αφορά στα rapid test για την προσέλευση ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ τόνισε πως είναι ένα μέτρο που μπορεί να συζητηθεί.

Εξήγησε όμως ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν έχουν δείξει ότι η επιμόλυνση γίνεται στα σούπερ μάρκετ, αλλά σε χώρους, όπου δεν τηρούνται τα μέτρα, σε συγκεντρώσεις με πολύ κόσμο, όπως πάρτι, γάμοι, κτλ. 

Δεν έκρυψε επίσης την ανησυχία της για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, καθώς καθημερινά καταγράφονται 6.000 – 7.000 κρούσματα, ενώ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ξεπερνούν τις 400 κάποιες μέρες. 

Κορωνοϊός: Στα όρια του το σύστημα Υγείας – Στο «κόκκινο» η Βόρεια Ελλάδα

Πάντως εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι δε θα δούμε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων.

«Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να εμβολιαστούμε, είτε με την πρώτη είτε με την τρίτη δόση. Αυτό που βλέπουμε διεθνώς είναι ότι ο εμβολιασμός σώζει ζωές», είπε, αν και παραδέχτηκε ότι στα νοσοκομεία νοσηλεύονται και εμβολιασμένοι.  

«Το ¼ των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες μπορεί να είναι εμβολιασμένοι κι ένα ποσοστό 10%-15%, μπορεί και 20% σε κάποιες μονάδες, είναι διασωληνωμένοι. Αλλά το πολύ να είναι 1 στους 5. Το εμβόλιο προστατεύει και από θάνατο. Οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί έχουν από 13 έως 20 φορές λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν βαριά», εξήγησε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top