Νέα μέτρα προ των πυλών για τους ανεμβολίαστους

Στο τραπέζι η διπλή μάσκα και αλλαγές στην προσέλευση των εργαζομένων

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Star για τα νέα μέτρα που εξετάζονται 15/11

Το τέταρτο κύμα της πανδημίας κορωνοϊού δε φαίνεται να αναχαιτίζεται, με αποτέλεσμα οι σκληροί επιδημιολογικοί δείκτες (θάνατοι, εισαγωγές, διασωληνώσεις) να επιδεινώνονται ραγδαία, προκαλώντας τεράστια ανησυχία σε ειδικούς και κυβέρνηση. 

Πάτρα: Είχε κορωνοϊό και έμπαινε σε υπηρεσίες με rapid test του γιου του

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 80 νέους θανάτους ασθενών με κορωνοϊό, ενώ οι διασωληνωμένοι είναι πλέον 536, προκαλώντας ασφυξία στα δημόσια νοσοκομεία. 

Νέα μέτρα: Τι συζητά η κυβέρνηση

Το plan B έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή και στο τραπέζι έχουν πέσει προτάσεις για νέα μέτρα, ώστε να κερδηθεί το στοίχημα των Χριστουγέννων. 

Καπραβέλος για 51χρονη αρνήτρια: «Τσακωθήκαμε για να μπει ΜΕΘ»

Το αισιόδοξο σενάριο είναι πως η πανδημία θα κορυφωθεί σε δύο εβδομάδες από σήμερα, αλλά κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά. 

Στόχος των νέων μέτρων θα είναι οι ανεμβολίαστοι, οι οποίοι είναι πολύ πιθανόν να βρεθούν αντιμέτωποι με ολικό lockdown αν η πανδημία συνεχίσει αν πιέζει το ΕΣΥ. 

Βασιλακόπουλος: Εισαγγελική παρέμβαση για όσα είχε πει για τις ΜΕΘ

Σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούν να πηγαίνουν ελεύθερα μόνο στα φαρμακεία, ενώ σε όλα τα καταστήματα τροφίμων και στα σούπερ μάρκετ θα είναι υποχρεωτικό αρνητικό rapid test για να μπορέσουν να μπουν. 

Πρόσβαση θα έχουν και στην εργασία τους, τηρώντας τα υφιστάμενα μέτρα ασφαλείας και κάνοντας τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ με δική τους οικονομική επιβάρυνση. 

Νέα μέτρα που θα επηρεάσουν και εμβολιασμένους

Στην περίπτωση που το εθνικό σύστημα υγείας βρεθεί στο χείλος του γκρεμού αναμένεται να ληφθούν οριζόντια μέτρα που θα επηρεάσουν και τους εμβολιασμένους. 

Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα που εξετάζονται για να γλιτώσουμε τα Χριστούγεννα

Τα μέτρα αυτά συζητιούνται ήδη και πιθανόν να οριστικοποιηθούν μέσα στην εβδομάδα. Εξετάζεται, λοιπόν:

  • Η χρήση διπλής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, παρ’ ότι αναγνωρίζεται ότι είναι δύσκολος ο έλεγχος για την τήρηση του μέτρου 
  • Κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης των εργαζομένων στο Δημόσιο 
  • Υποχρεωτικότητα για την 3η δόση στους συμπολίτες μας άνω των 65 ετών, για να μπορούν να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους, καθώς θεωρούνται ευάλωτες ηλικιακές ομάδες 

Επιστράτευση γιατρών: Την Τετάρτη στέλνονται τα φύλλα πορείας

Στην τελική ευθεία βρίσκεται και η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, ώστε να συνδράμουν τους συναδέλφους τους στα δημόσια νοσοκομεία. Το υπουργείο Υγείας σε μια κίνηση «καλής θέλησης» έδωσε μια μικρή παράταση στην αποστολή των φύλλων πορείας, ώστε να δώσει την ευκαιρία στους γιατρούς να συμμετάσχουν οικειοθελώς στην προσπάθεια ανακοπής του τέταρτου κύματος της πανδημίας. 

Κορωνοϊός: Ακαταδίωκτο για τους γιατρούς απέναντι σε μηνύσεις ανεμβολίαστων

Αν μέχρι την Τρίτη το βράδυ δεν υπάρξει ικανοποιητική συμμετοχή, την Τετάρτη αναμένεται να φύγουν τα φύλλα πορείας για την επιστράτευσή τους.

Τα μέτρα που «παγώνουν»

Προς το παρόν δεν κρίνεται αναγκαίο να επανέλθει η τηλεργασία, παρ’ ότι αρκετοί επιστήμονες το εισηγούνται στην κυβέρνηση.

Κορωνοϊός: Στα όρια του το σύστημα Υγείας – Στο «κόκκινο» η Βόρεια Ελλάδα

Για την κυβέρνηση έχει κλείσει, επίσης, το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top