Rapid test για εκκλησιασμό: To παρασκήνιο μεταξύ Κυβέρνησης και Εκκλησίας

Τι μεσολάβησε με το Μαξίμου μέχρι να εκδοθεί η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου

Το έντονο παρασκήνιο ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την Εκκλησία, ώστε να προσέρχονται οι πιστοί με rapid test στον εκκλησιασμό, ανέλυσε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.   

Μόνο με rapid ή μοριακό τεστ η είσοδος στους ναούς για τους ανεμβολίαστους

Όπως ανέφερε ο πολιτικός συντάκτης του Star, η μη πρόβλεψη rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων πιστών στις εκκλησίες, στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης, είχε φέρει αναταράξεις, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αναζητήσει μια στρατηγική εξόδου από αυτή την κατάσταση. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, το θέμα συζητήθηκε σήμερα το πρωί στον «πρωινό καφέ» του Μεγάρου Μαξίμου. Αμέσως μετά, γύρω στις 9.30, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης,  ανέλαβε να επικοινωνήσει με την Αρχιεπισκοπή, προκειμένου να βρεθεί μια λύση που θα ήταν ρεαλιστική και εφαρμόσιμη. 

Τροπολογία για είσοδο και στις εκκλησίες με test κατέθεσε ο Τσίπρας

Η ενεργοποίηση της Αρχιεπισκοπής ήταν σημαντική και κάπως έτσι, στη 1 το μεσημέρι, εξεδόθη η εγκύκλιος από τον Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου, έστω και αν η Σύνοδος είχε συνεδριάσει χθες χωρίς να θίξει το ζήτημα. 

Rapid Test στις εκκλησίες: Τι είπε ο Τσίπρας στον Αρχιεπίσκοπο 

«Άλλωστε, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από την αρχή της πανδημίας έχει βάλει πλάτη στην πολιτεία, σε μια σειρά ζητημάτων, προτάσσοντας πάντα την επιστήμη. Ο ίδιος, δε, πολλές φορές έχει μιλήσει για την αξία του εμβολιασμού» τόνισε Γ. Ευγενίδης.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top