Έρχεται το δορυφορικό ίντερνετ ευρείας χρήσης στην Ελλάδα

Πώς εμπλέκεται ο Έλον Μάσκ και η εταιρεία Starlink

Εντός του 2021 θα είναι διαθέσιμες οι δορυφορικές υπηρεσίες ίντερνετ, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκο Πιερρακάκη

Ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία του δορυφορικού ίντερνετ ευρείας χρήσης στην Ελλάδα.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), την οποία δημιουργείται το ρυθμιστικό πλαίσιο των πρότυπων κεραιών, υπογράφηκε από τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρή Λιβάνιο και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκο Ταγαρά, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Ειδικότερα, η υπ' αριθμ. 57/ΦΕΚ Β' 4938/25-10-2021 Κοινή Υπουργική Απόφαση:

- Επικαιροποιεί την ειδική διαδικασία για την αδειοδότηση της εγκατάστασης τυποποιημένων κατασκευών κεραιών.

- Θεσπίζει νέο κανονιστικό πλαίσιο για την τοποθέτηση των τυποποιημένων κεραιών που πληρούν συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές ασφαλείας.

Πιερρακάκης: «Θα αναβαθμιστεί το δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας»

Οι κεραίες που περιγράφονται παραπάνω θα χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες προκειμένου να παρέχουν στους καταναλωτές υπηρεσίες ίντερνετ μέσω δορυφόρου, εξασφαλίζοντας σταθερή σύνδεση σε υψηλές ταχύτητες και χαμηλό χρόνο απόκρισης.

«Εκσυγχρονίζουμε το θεσμικό πλαίσιο για την παροχή υπηρεσιών δορυφορικού Ίντερνετ», έγραψε στο twitter o υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Είναι πολύ σημαντικό για περιοχές που δεν έχουν καλή κάλυψη» είχε τονίσει προ ημερών ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι οι δορυφορικές υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες εντός του 2021.

Σύμφωνα με τον κ. Πιερακκάκη, με την ΚΥΑ δίνεται το πράσινο φως σε παρόχους όπως η Starlink του Έλον Μασκ να εκπέμψουν στην Ελλάδα και να παρέχουν υπηρεσίες.

Πώς εμπλέκεται ο Έλον Μάσκ και η εταιρεία Starlink 

H Starlink είναι θυγατρική εταιρεία της Space X του Έλον Μάσκ.

Παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω ενός δικτύου μικρών δορυφόρων χαμηλής τροχιάς (Low Earth Orbit-LEO).

O Έλον Μασκ είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney, τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει τη δραστηριότητά της στη χώρα μας, ξεκινώντας την παροχή υπηρεσιών σε ένα πολύ στενό εύρος συνδεδεμένων εταιρειών ή πελατών που έχουν κάνει ήδη αίτηση μέσω διαδικτύου.

Κατά το πρώτο χρονικό διάστημα η εταιρεία θα προσφέρει τις υπηρεσίες της χρησιμοποιώντας επίγειους δορυφορικούς σταθμούς που διαθέτει σε γειτονικές χώρες όπως πχ. στη Βουλγαρία και την Ιταλία. Σε δεύτερη φάση θα προχωρήσει στην κατασκευή του επίγειου σταθμού στη χώρα μας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top