Θεοδωρικάκος: «Θα ξαναπήγαινα στη ΓΑΔΑ στους κατηγορούμενους αστυνομικούς»

«Δεν πρόκειται να αφήσω ανυπεράσπιστους τους Έλληνες αστυνομικούς»

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την καταδίωξη στο Πέραμα

Στο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος«Το δικό μας όραμα είναι μία αστυνομία σύγχρονη, με σύγχρονο εξοπλισμό και εκπαίδευση, φιλική απέναντι στην κοινωνία, φιλική απέναντι στους πολίτες, φιλική απέναντι στους νέους ανθρώπους, και την ίδια στιγμή αποτελεσματική στην αντιμετώπιση κάθε μορφής εγκλήματος» είπε.

Πέραμα: Παραδόθηκε στον Θεοδωρικάκο το πόρισμα για τους αστυνομικούς  

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις επικρίσεις που δέχτηκε για την επίσκεψη του στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να συναντήσει τους επτά εμπλεκόμενους αστυνομικούς στην καταδίωξη στο Πέραμα.

«Ως Πολιτικός Προϊστάμενος αυτού του Υπουργείου, δεν πρόκειται ούτε μία στιγμή να αφήσω ανυπεράσπιστους τους Έλληνες αστυνομικούς. Θα ξαναπήγαινα στη ΓΑΔΑ στους κατηγορούμενους αστυνομικούς γιατί δεν πιστεύω ότι υπάρχει ούτε ένας στην ΕΛ.ΑΣ που να θέλει να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός. 

Πέραμα: Εντολή Θεοδωρικάκου για πειθαρχικό έλεγχο των αστυνομικών

«Θέλω να σας πω ότι στη δική μου αντίληψη, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να υποτιμά καμία ανθρώπινη ζωή και προφανώς δεν έχει κανείς το δικαίωμα να υποτιμά ούτε τη ζωή ενός ανθρώπου που έχει κάνει παραβάσεις. Οι άνθρωποι έναντι του Θεού στη ζωή μας, είμαστε όλοι ίσοι. Δεν μπορεί να είναι διαφορετικά. Ήμουν και είμαι βέβαιος για την ευαισθησία του Έλληνα αστυνομικού και επειδή κάποιοι είπαν ότι αυτό αποτέλεσε μία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, το μόνο που έχω να πω ότι είναι: ντροπή να υποτιμά κάνεις τόσο πολύ την Ελληνική Δικαιοσύνη. Εξέφρασα δε, στη συνέχεια την ικανοποίησή μου για τον απλούστατο λόγο, ότι δε μου αρέσει να κρύβω τα συναισθήματά και τις εκτιμήσεις μου, ιδίως όταν η Δικαιοσύνη έχει βγάλει τα πορίσματα της. Δεν εξέφρασα κατευθύνσεις προς τη Δικαιοσύνη, γιατί δε μου πέφτει λόγος και δε θα μπορούσα να το κάνω. Δεν είμαι ούτε δικαστής, ούτε εισαγγελέας, ούτε συνήγορος κανενός» κατέληξε ο υπουργός. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top