Πανδημία: Να ληφθούν έκτακτα μέτρα ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

Οικονόμου: Επενδύει στην καταστροφή

Αλέξης Τσίπρας

Σκληρή κριτική για την πορεία της πανδημίας ασκεί στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά έκτακτα μέτρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η έκτακτη κατάσταση απαιτεί έκτακτα μέτρα, αλλά η κυβέρνηση αποφεύγει να αναλάβει την πολιτική ευθύνη».

Ο κ. Τσίπρας ζητά τη συγκρότηση ολιγομελούς επιτροπής ειδικών  «κοινής αποδοχής» , οι οποίοι θα σχεδιάσουν μέτρα για την αναχαίτηση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Αλέξης Τσίπρας: «Στόχος η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές»

«Τώρα όμως δεν είναι η ώρα του πολιτικού ανταγωνισμού αλλά η ώρα της ευθύνης», τονίζει ο κ. Τσίπρας, λέγοντας πως δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι και αυτό το χειμώνα θα χάσουμε άδικα πολλές χιλιάδες συμπολίτες μας.

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας επενδύει στην καταστροφή

Η ανάρτηση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διαχείριση της πανδημίας προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας ο κ. Τσίπρας επενδύει στην καταστροφή, προσδοκώντας να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Χωρίς προτάσεις, με ψέματα και αφορισμούς. Το Νοέμβριο του 2020 κατηγορούσε τον Πρωθυπουργό ότι πουλάει ελπίδα λέγοντας δήθεν ότι έχει εξασφαλίσει και μάλιστα δωρεάν ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμα ανακαλυφθεί», αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιάννης Οικονόμου

Ο κ. Οικονόμου κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι μέχρι πολύ πρόσφατα, το κόμμα του υπονόμευσε τον εμβολιασμό.

«Σήμερα, χωρίς ούτε μια πρόταση για τον εμβολιασμό, κατηγορεί την κυβέρνηση, που αγωνίζεται μαζί με τους επιστήμονες για να επιστρέψει η ζωή στην πληρότητά της. Αναρωτιόμαστε, ο κ. Τσίπρας θέλει μια κοινωνία περίκλειστη; Με υποτυπώδη οικονομική δραστηριότητα; Με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια κλειστά; Αυτή είναι η πρότασή του στους πάνω από 6.500.000 Έλληνες που έχουν εμβολιαστεί», σημειώνει.

«Όσους περισσότερους ανεμβολίαστους έχουμε, τόσο πιο έντονα θα την αντιμετωπίσουμε. Για αυτό και το πρόγραμμα εμβολιασμού συνεχίζεται και επεκτείνεται με την χορήγηση της 3ης δόσης. Πολλαπλασιάζουμε τη δυναμικότητα και την αποτελεσματικότητα του ΕΣΥ, το οποίο μας παρέδωσαν ανοχύρωτο. Είμαστε έτοιμοι να αποκτήσουμε πρόσβαση στα φάρμακα που θα εγκρίνει η επιστήμη. Ο καιροσκοπισμός του κ. Τσίπρα δε μας αφορά, γιατί οι πράξεις είναι αυτές που μετρούν και όχι τα παχιά και ανεύθυνα λόγια», καταλήγει ο κ. Οικονόμου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top