Μέρκελ: Γιατί δεν επέτρεψα να βγει η Ελλάδα από το ευρώ   

Το παρασκήνιο της επίσκεψης της καγκελαρίου στην Αθήνα

Στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη Τύπου της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ,  στην αποχαιρετιστήρια επίσκεψή της στην Αθήνα,  αναφέρθηκε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το οποίο παρουσίασε σήμερα ο Σπύρος Λάμπρου. 

Η Άνγκελα Μέρκελ στις κοινές δηλώσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η Άνγκελα Μέρκελ στις κοινές δηλώσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη 

Κρητικό δείπνο στην τελευταία επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα

Μέρκελ: 3,5 εκ. πολίτες τουρκικής καταγωγής στη Γερμανία

«Ενδιαφέρουσα γιατί καταλάβαμε πιο ευκρινώς ορισμένα πράγματα για τις θέσεις της Καγκελαρίου. Νούμερο 1: Η κυρία Μέρκελ τεκμηρίωσε σήμερα με δύο αριθμούς την ελαστική της στάση έναντι της Τουρκίας. Είπε ότι στη Γερμανία υπάρχουν 3,5 εκ. πολίτες τουρκικής καταγωγής και από την άλλη η Τουρκία έχει φιλοξενήσει 3,5 εκ. πρόσφυγες στο έδαφός της, άρα δεν τους έστειλε στην Ευρώπη» επισήμανε ο δημοσιογράφος του Star.    

Όπως πρόσθεσε, το δεύτερο που κατέστησε εξαιρετικά σαφές στην ελληνική κοινή γνώμη η κυρία Μέρκελ ήταν ότι η ίδια δεν ήταν ποτέ υπέρμαχος της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Κατέφυγε, όμως, στα μέτρα που κατέφυγε γιατί ακριβώς το ίδιο το νόμισμα ήταν εξαιρετικά ευάλωτο σε εξωτερικά σοκ. Με άλλα λόγια, η κ. Μέρκελ δεν υιοθέτησε ποτέ τις θεωρίες Σόιμπλε για μια έξοδο από την Ευρωζώνη, διότι υπήρχε ένας κίνδυνος πολύ μεγαλύτερος από το όφελος. 

Μητσοτάκης σε Μέρκελ: Δοκιμάστηκαν από λάθος αποφάσεις Ελλάδα και Ευρώπη

Ο τελευταίος λογαριασμός της Μέρκελ στην Αθήνα

Και το υπ’ αριθμόν τρία συμπέρασμα  που σύμφωνα με τον Γ. Ευγενίδη προκύπτει από τις δηλώσεις της απερχόμενης καγκελαρίου, είναι ότι η κυρία Μέρκελ ήρθε στην Ελλάδα για να κλείσει τους λογαριασμούς της. Χωρίς να πει τη λέξη συγγνώμη, σε κάθε δημόσια εμφάνισή της επαναλάμβανε ότι ζήτησε πολλά από τους Έλληνες. «Είναι προφανές ότι η ελληνική κρίση ήταν η δυσκολότερη ή από τις δυσκολότερες στιγμές και πλέον συνομιλεί με την ιστορία» τόνισε.   

Σακελλαροπούλου σε Μέρκελ: Υπήρξαν στιγμές που η Ελλάδα αισθάνθηκε μόνη

Το κλίμα πάντως ήταν καλό χθες το βράδυ στο σπίτι του πρωθυπουργού, στο δίωρο δείπνο. «Ήταν μια ανοιχτή συζήτηση, δύο ανθρώπων που γνωρίζονται καλά και που όπως μου έλεγε άνθρωπος με άμεση γνώση της συζήτησης μπορούν να συζητούν ευθέως, ακόμα και αν διαφωνούν» κατέληξε ο δημοσιογράφος του Star.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top