Έφτασε στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ - Πρώτη στάση το σπίτι του πρωθυπουργού

Δημόσιος «απολογισμός» της καγκελαρίου Μέρκελ στο Μέγαρο Μαξίμου

Το ρεπορτάζ του Γιώργου Ευγενίδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την άφιξη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα/ (28/10/21)

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ανήμερα της εθνικής επετείου, έφτασε πριν από λίγη ώρα στην Αθήνα, για τελευταία φορά στη θητεία της. 

28η Οκτωβρίου: Η Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα

Πρώτος σταθμός στο πρόγραμμά της είναι το δείπνο της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο σπίτι του πρωθυπουργού. 

Είναι το τέλος μιας δύσκολης σχέσης, ιδίως την περίοδο της ευρωκρίσης. Σήμερα, όμως, η κ. Μέρκελ θα έχει την ευκαιρία για μια αναλυτική κουβέντα με τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος την προσκάλεσε στην Αθήνα προ τριών εβδομάδων, στο σπίτι του στον Λυκαβηττό. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η κυρία Μέρκελ στην Αθήνα θα διανυκτερεύσει. 

Το γεύμα στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να κρατήσει δύο ώρες και περιλαμβάνει εκλεκτά ελληνικά πιάτα, όπως κρητικά καλτσούνια με τυρί, σπανακόπιτα, πράσινη σαλάτα και ψάρι, ενώ όλες οι γεύσεις συνοδεύονται με εξαίρετα ελληνικά κρασιά. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Ευγενίδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, αύριο η Καγκελάριος Μέρκελ θα βρεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου λίγο πριν τις 11 το πρωί, αφού γίνει δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Η συζήτηση με τον κ. Μητσοτάκη περιλαμβάνει πολλά θέματα, όπως τα ελληνοτουρκικά και τα ευρωτουρκικά με δεδομένη τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα, το μεταναστευτικό, την Λιβύη, την ενέργεια μετά τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, αλλά και τους δημοσιονομικούς κανόνες. 

Φυσικά, όλοι περιμένουν τη συνέντευξη Τύπου για να δουν τι θα πει η κ. Μέρκελ για όλα αυτά τα θέματα. Άλλωστε, η ίδια είχε πει προ εβδομάδων ότι η πιο δύσκολη στιγμή της ήταν όταν ζήτησε πολλά από τους Έλληνες την περίοδο των μνημονίων. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top