Στην Αθήνα την 28η Οκτωβρίου η Μέρκελ 

Τι είπε ο Ζάιμπερτ για τις συναντήσεις με Μητσοτάκη και Σακελλαροπούλου

Κυριάκος Μητσοτάκης Άνγκελα Μέρκελ

Στην Αθήνα καταφθάνει το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου η απερχόμενη καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συνεχίζοντας τις «αποχαιρετιστήριες» επισκέψεις της σε ξένες πρωτεύουσες.  

Μέρκελ: Αποχωρώ με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μία κατάσταση που με ανησυχεί

Η κυρία Μέρκελ,  η οποία παραμένει υπηρεσιακή καγκελάριος (παρά τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης),  μέχρι να αναλάβει καθήκοντα ο διάδοχός της,  Όλαφ Σολτς, θα διανυκτερεύσει για πρώτη φορά στην Αθήνα, καθώς σε όλες τις προηγούμενες επισκέψεις της επέστρεφε αυθημερόν στη Γερμανία! Την επόμενη ημέρα, την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.    

Σύνοδος Κορυφής: Standing ovation από τους ηγέτες για την αποχώρηση Μέρκελ   

«Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προσβλέπει στις συναντήσεις που θα έχει στην Αθήνα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ για την επίσκεψης της απερχόμενης καγκελαρίου στην Ελλάδα. Ο Ζάιμπερτ ανέφερε σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί πάντα ότι οι λύσεις στα προβλήματα μπορούν να βρεθούν «μόνο με συνομιλίες, διάλογο και σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού».

Στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου

«Πεποίθησή μας είναι -και με βάση αυτήν ενεργούσε πάντα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση- ότι οι σχέσεις γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι σημαντικές και προς το συμφέρον όχι μόνο αυτών των δύο χωρών, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης», δήλωσε ακόμη ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αποχαιρετιστήρια συνάντηση: Το τελευταίο ραντεβού Μέρκελ - Έρντογαν

«Για αυτό χαιρετίζουμε και στηρίζουμε το γεγονός ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν επανεκκινήσει τις συνομιλίες, ότι διεξάγουν διμερείς διερευνητικές συνομιλίες, προκειμένου να βρουν λύσεις στα δύσκολα ανοιχτά ζητήματα μεταξύ τους. Διότι είναι σαφές ότι λύσεις μπορούν να βρεθούν μόνο με συνομιλίες, διάλογο και σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού». Τόνισε μάλιστα ότι «αυτό η καγκελάριος το κατέστησε σαφές και κατά τις συνομιλίες της πρόσφατα στην Τουρκία» επισήμανε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top