Οι τελευταίες ημέρες της Φώφης Γεννηματά: «Σφαδάζω από τους πόνους»

«Μου ξέφυγε ο μπαγάσας, αλλά θα τον νικήσω», έλεγε μέσα από το νοσοκομείο

«Είναι μεγάλη απώλεια, ήταν ένας πολύ ωραίος άνθρωπος, με σπάνιο ήθος και αξιοπρέπεια. Το κενό της δεν αναπληρώνεται», δήλωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του Μιχάλη Όθωνα από τις τελευταίες συζητήσεις, που είχε με τη Φώφη Γεννηματά, πριν χάσει τη μάχη τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021.

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στενός της συνεργάτης και το δεξί της χέρι και «έσπασε», μιλώντας για τη Φώφη Γεννηματά.

Φώφη Γεννηματά: «Αντίο» στην αρχηγό από το ΚΙΝΑΛ με συγκινητικό βίντεο

«Η Ελλάδα σήμερα θα ανοίξει μία μεγάλη αγκαλιά για να αποχαιρετίσει τη Φώφη. Η Φώφη διαχειριζόταν το πρόβλημά της με τη γνωστή μαχητικότητα και απαράμιλλη αξιοπρέπεια. Έκλεινε το πρόβλημα στη ψυχή και το κορμί της. Έδινε τη μάχη της χωρίς να είμαστε κοινωνοί του προβλήματός της», είπε, μιλώντας στο Mega.

Κηδεία Γεννηματά: Η σημαία του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελλάδας στο φέρετρο

Περιγράφοντας τις στιγμές λίγο πριν μπει στο νοσοκομείο, είπε συγκινημένος: «Φύγαμε τρεις το μεσημέρι και το απόγευμα θα μιλούσε στη Νέα Ιωνία. Στις 7 παρά με πήρε τηλέφωνο και μου είπε “Σφαδάζω από τους πόνους, μάλλον είναι γαστρεντερίτιδα. Δε θα μπορέσω να πάω στη Νέα Ιωνία, ζητήστε συγγνώμη από τον κόσμο, μου είναι αδύνατο”. Μέχρι και την τελευταία ώρα είχε ένα βαρύ πρόγραμμα, ακόμα και για ανθρώπους που χαίρουν άκρας υγείας. Δε ζητούσε βοήθεια».

1_ehy5uyhw

Παράλληλα ο κ. Όθωνας περιέγραψε και τις δύσκολες ώρες της Φώφης Γεννηματά, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο, με την ίδια να είναι έτοιμη να δώσει άλλη μία μάχη.

«Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, την επόμενη που μπήκε στον Ευαγγελισμό, όταν με φώναξε να μου ανακοινώσει το πρόβλημα και να γράψουμε τη δήλωση, με την οποία αποχώρησε από την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, μου είπε ότι «Μανώλη, εγώ 14 χρόνια παλεύω. Το διαχειρίστηκα, το διαχειρίζομαι, μου ξέφυγε ο μπαγάσας, αλλά θα τον νικήσω». Ήταν αποφασισμένη να τον νικήσει», σημείωσε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top